Institutiile publice bulgare vor folosi numai hartie reciclata din 2011

in Deseuri 9 October 2010 69 Views

Guvernul de la Sofia a anuntat ieri deschidere unei licitatii de achizitionare de hartie reciclata si alte consumabile de birou ”verzi” pentru institutiile publice.

Licitatia, lansata de ministerul bulgar de Finante, in calitate de centralizator al achizitiilor publice, este prima etapa a unei strategii ambitioase, care prevede ca toate institutiile publice sa foloseasca exclusiv hartie reciclata incepand de anul viitor.

Strategia mai prevede masuri de reducere a consumului de hartie si incurajarea dezvoltarii unui sistem electronic de transmitere a documentelor.
Tocmai de aceea, guvernul bulgar planuieste sa achizitioneze mai putina hartie in 2011, comparativ cu anii anteriori.

Decizia este in concordanta cu politicile Comisiei Europene de achizitii publice verzi, menite sa reduca impactul de mediu al consumului de hartie.

Potrivit ministerului bulgar de Finante, licitatiile de achizitii publice verzi din tari precum Austria, Danemarca, Germania sau Suedia, contin cerinte ”verzi ” in proportie de 40% – 70%. Ministerul a mai anuntat ca astfel de masuri vor fi adoptate in Bulgaria la nivel extins, in anticiparea viitoarelor directive verzi ale Comisiei Europene.

Livia Cimpoeru
 

Comentarii

comentarii