Insulele Faroe se închid vizitatorilor pentru a-şi conserva ecosistemul fragil

in Autoritati, Biodiversitate, Impact, Politici verzi 13 November 2019 601 Views

Insulele Feroe se vor închide publicului timp de trei zile anul viitor, în încercarea de a-și păstra ecosistemul fragil și de a se proteja de efectele nocive ale turismului excesiv.

Doar 100 de voluntari vor avea acces pe insule în perioada 15-17 aprilie 2020. Aceştia vor participa la proiecte de întreținere şi vor primi în schimb cazare, mâncare și transport.

Vor fi închise publicului, 14 situri turistice inclusiv Slættaratindur – cel mai înalt munte din Feroe. Ultima porțiune a traseului nu este în prezent sigură, astfel încât un nou traseu va fi consolidat și indicat.

Insulele, care sunt teritoriul danez, au înregistrat o creștere a numărului de turişti în ultimii ani. În 2013, 68.000 de turiști au ales această destinaţie. iar anul trecut, cifra a ajuns la 110.000 – peste dublul populației insulelor, de 51.312 de persoane.

Cu două noi hoteluri care urmează să fie deschise în 2020, numărul de sosiri turistice este de așteptat să continue să crească.

Consiliul de turism feroez a decis să închidă publicul insulelor nord-atlantice la începutul acestui an, în urma temerilor că frumusețea naturală a insulelor ar putea fi distrusă dacă nu s-ar lua măsuri.

Insulele Feroe nu este singurul loc care și-a închis ușile pentru a atenua impactul turismului. Făcută celebră prin apariția sa în filmul “The Beach”, plaja Maya Bay din Thailanda a fost închisă publicului în 2018 pentru a permite recuperarea ecosistemului său – o mișcare care a fost extinsă până în 2021, deoarece procesul de vindecare are nevoie de mai mult timp.

În aprilie 2018, Filipine a adoptat o abordare la fel de drastică a turismului pe Boracay, o insulă din centrul națiunii arhipelagului, care primește mai mulți vizitatori decât poate face față. Președintele Rodrigo Duterte a închis-o timp de șase luni pentru a permite o operațiune de curățare minuțioasă. În octombrie anul trecut, s-a redeschis în conformitate cu noi norme stricte.

Echipa din spatele deciziei de a închide Insulele Feroe speră ca proiectul lor să-i inspire pe alții să-și înființeze propriile echipe de întreținere.

Comentarii

comentarii