Inteligenta artificiala, cea mai mare amenintare la adresa umanitatii

in Revista presei 4 November 2014 549 Views

inteligenta artificialaElon Musk, CEO al Tesla ╚Öi fondator al SpaceX, a declarat de cur├ónd c─â inteligen╚Ťa artificial─â este, probabil, cea mai mare amenin╚Ťare la adresa umanit─â╚Ťii. Musk, care ╚Ťinea un discurs ├«n fa╚Ťa departamentului de aeronautic─â ╚Öi astronautic─â al Massachusetts Institute of Technology, a insistat asupra faptului c─â lumea trebuie s─â fie foarte atent─â pentru a nu face ceva ÔÇ×foarte, foarte prostescÔÇť.

Prin inteligen╚Ťa artificial─â, trezim demonul la via╚Ť─â. Toate acele pove╚Öti ├«n care personajul st─â lini╚Ötit, ╚Ötiind c─â are pentagrama ╚Öi apa sfin╚Ťit─â ╚Öi poate controla demonul, se termin─â ├«ntotdeauna prost. Trebuie s─â fim extrem de aten╚Ťi atunci c├ónd vine vorba de inteligen╚Ťa artificial─â. Dac─â m-a╚Ťi pune s─â ghicesc care este cea mai mare amenin╚Ťare la adresa umanit─â╚Ťii, a╚Ö spune c─â este aceasta. Din ce ├«n ce mai mul╚Ťi oameni de ╚Ötiin╚Ť─â ajung la concluzia c─â este nevoie de o serie de m─âsuri care s─â reglementeze dezvoltarea inteligen╚Ťei artificiale, at├ót la nivel local, c├ót ╚Öi la nivel globalÔÇŁ, a spus Musk, citat de businessmagazin.ro.

Elon Musk a mai avertizat, ├«n trecut, despre pericolul inteligen╚Ťei artificiale, post├ónd pe Twitter mesajul c─â aceasta poate fi chiar mai periculoas─â dec├ót bombele atomice. ├Äntrebat de ce a investit totu╚Öi ├«n anumite companii care cerceteaz─â inteligen╚Ťa artificial─â, Musk a r─âspuns, z├ómbind: ÔÇ×Vreau s─â fiu cu ochii pe ele.ÔÇť

El a dezvoltat apoi, spun├ónd c─â vrea s─â urm─âreasc─â evolu╚Ťia acestor companii ╚Öi s─â se asigure c─â se iau toate m─âsurile de precau╚Ťie necesare.

Inteligen╚Ťa artificial─â se define╚Öte ca inteligen╚Ťa exprimat─â de ma╚Öini sau programe, reprezent├ónd o zon─â de studiu ce are ca scop crearea unei inteligen╚Ťe similare cu cea a creierului uman. O alt─â defini╚Ťie, folosit─â de unii cercet─âtori, se refer─â la ÔÇ×un sistem care percepe condi╚Ťiile exterioare ╚Öi ia m─âsurile necesare pentru a-╚Öi maximiza ╚Öansele de succesÔÇŁ. Termenul a fost creat de John McCarthy ├«n 1955.

Comentarii

comentarii