O britanică de 12 ani, apreciată internațional pentru că adună gunoaiele de pe jos

in EcoLIFESTYLE 12 March 2018 113 Views

Nadia și-a creat un obicei din a aduna gunoaiele pe care le întâlnește în calea sa, de acasă până la școală și înapoi. După ce a fost ironizată de câțiva colegi, fata a primit încurajări din toată lumea, iar acum creat o mișcare prin care prietenii virtuali trebuie să adune de pe jos trei gunoaie pe zi.

VIDEO O britanică de 12 ani a devenit erou internațional pentru că adună gunoaiele de pe jos

Nadia Sparkes, o fetiță de 12 ani din Marea Britanie, adună deșeurile pe care le găsește pe jos, în drumul său cu bicicleta de acasă până la școală și înapoi. A început să facă asta în septembrie, de când frecventează cursurile unei școli dintr-un alt cartier, și a strâns până acum trei containere pline.

Colegii răutăcioși au numit-o „Trash Girl”, însă ea nu și-a oprit obiceiul ci, din contră, a început să se simtă un supererou, în special mulțumită sprijinului pe care l-a primit online, de la persoane din toată lumea, din Marea Britanie și toată Europa, până în Canada, America și Noua Zeelandă.

Inspirat de motivația fetei, Alex Jeffery, un artist de la Creative Nation i-a făcut un desen în care apare ea, sub forma unei păpuși, alături de bicicleta sa cu coșuleț, iar în spatele ei o grămadă de gunoaie. Desenul era însoțit de un mesaj: „Ești, într-adevăr, un supererou”.

Green Report Shop Transport ECO

„Trash Girl” și-a acceptat noua identitate, și-a făcut un grup de Facebook numit „Team Trash Girl”, unde a lansat o provocare prin care fiecare să adune trei gunoaie de pe jos pe zi. Din grup fac parte, în prezent, 3.500 de membri, iar în fiecare zi oamenii postează fotografii cu deșeurile pe care le-au adunat.

„Ar fi minunat dacă desenul nostru ar deveni unu animat care să fie vizionat în școli pentru a inspira copiii să nu mai arunce gunoiul pe jos, ci din contră, să îl ridice”, a declarat Alex Jeffery, de la Creative Nation, pentru BBC.

O purtătoare de cuvânt al Departamentului de Educația e spus că depinde de fiecare școală în parte dacă folosește desenul la lecții sau nu.

Mama fetei spune că comentariile negative au încetat atunci când Nadia a devenit o celebritate.

„Citea mesajele de încurajare primite și a spus: «Mama, nu mai sunt singură»”, a declarat femeia pentru Daily Mail.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PcIRpqhe-4Y]

Nadia deja inspiră tinerii să îi urmeze calea. Un exemplu ar fi cel al Ameliei, din Norwich, localitatea din care e și Trash Girl. Fetița de 8 ani era deranjată de săniile din plastic stricate și abandonate pe pârtie, așa că a luat atitudine. Împreună cu câțiva prieteni și adulți, fetița a curățat pârtia. La finalul acțiunii, la care a participat și Nadia, Amelia a luat-o în brațe pe aceasta și a spus: „Sunt foarte fericită azi pentru că mi-am întâlnit eroul”.

O britanică de 12 ani, apreciată internațional pentru că adună gunoaiele de pe jos

Comentarii

comentarii