Institutul Naţional de Sănătate Publică propune întreruperea traficului pe bulevardele poluate

in Poluare, Transport 22 January 2020 406 Views

├Äntr-un studiu privind evaluarea expunerii popula╚Ťiei la poluarea aerului cu praf, Institutul Na┼úional de S─ân─âtate Public─â a recomandat ca traficul s─â fie ├«ntrerupt pe anumite artere din Bucure╚Öti, atunci c├ónd se dep─â╚Öesc limitele maxim admise. Potrivit Gabrielei Firea, ├«n Capital─â circul─â zilnic dou─â milioane de ma╚Öini.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat mar╚Ťi recomand─ârile f─âcute autorit─â╚Ťilor locale de Institutul Na╚Ťional de S─ân─âtate Public─â, ca urmare a studiului pe care l-a realizat privind evaluarea expunerii popula┼úiei la poluarea aerului cu particule ├«n suspensie ┼či impactul asupra s─ân─ât─â┼úii ├«n Bucure┼čti.

Studiul vizeaz─â perioada 2010-2017, c├ónd re╚Ťeaua de monitorizare a calit─â╚Ťii aerului de la Ministerul Mediului ├«nregistra dep─â╚Öiri frecvente pentru poluarea cu praf.

Gabriela Firea spune, ├«n interviul de pe pagina sa de Facebook, ├«n care cite╚Öte recomand─ârile INSP, c─â ├«n ultimii ani nu s-au mai ├«nregistrat la fel de multe dep─â╚Öiri. Totu╚Öi, pentru c─â aceste date au fost contestate ├«n ultima perioada, aceasta a cerut un audit interna╚Ťional al sta╚Ťiilor de m─âsurare a polu─ârii.

#OxigenPentruBucuresti

Posted by Gabriela Firea on Tuesday, January 21, 2020

Recomand─ârile f─âcute de Institutul Na╚Ťional de S─ân─âtate Public─â, pentru Bucure╚Öti:

  • posibilitatea ├«ntreruperii circula╚Ťiei pe anumite artere, atunci c├ónd se dep─â╚Öe╚Öc limitele maxim admise, p├ón─â la refacerea condi╚Ťiilor de mediu.
  • identificarea surselor de poluare ├«n special ├«n punctele unde s-au ├«nregistrat ├«n mod repetat dep─â╚Öiri ale nivelurilor de pulberi ├«n suspensie: zona Drumul Taberei, Cercul Militar. Este posibil ca ├«n aceste regiuni, pe l├óng─â trafic s─â contribuie ╚Öi alte surse de poluare, cum ar fi ╚Öantiere defectuos manageriate;
  • ├«mbun─ât─â╚Ťirea infrastructurii de transport ├«n comun ╚Öi ├«ncurajarea popula╚Ťiei s─â foloseasc─â aceast─â infrastructur─â prin programe de fidelizare, crearea de culoare unice pentru transportul ├«n comun pe distan╚Ťe c├ót mai mari;
  • aplicarea unor taxe majorate pentru cei care tranziteaz─â ora╚Öul cu autoturismele, dar numai dup─â amenajarea unor parc─âri la gurile de metrou, la intrarea ├«n ora╚Ö;
  • infrastructur─â pentru biciclete;
  • monitorizarea ╚Öantierelor;
  • crearea centurii Capitalei ╚Öi ├«ncurajarea popula╚Ťiei s─â amenajeze acoperi╚Öuri verzi;
  • extinderea re╚Ťelei de metrou.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii