Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Investitie masiva in productia de energie, insa nu regenerabila

China a facut primul pas in sectorul energetic romanesc printr-o investitie de peste un miliard de dolari (peste 800 milioane euro) intr-o noua termocentrala, investitie comparabila cu cea efectuata de CEZ in parcul eolian Fantanele-Cogealac (1,1 miliarde euro). Ministerul Economiei a anuntat, miercuri, ca societatea China Huadian Engineering Co. va construi un nou grup energetic de minimum 500 MW la Rovinari.

"Pe 23 iulie, echipa tehnica a companiei chineze a efectuat o vizita la Rovinari pentru a strange date tehnice, urmand ca la finalizarea acestui proces sa fie constituita compania de proiect care va realiza efectiv grupul energetic", au declarat reprezentantii Ministerului Economiei.

Aceasta investitie va contribui in mod direct la crearea a peste 500 de noi locuri de munca, la care se adauga un numar mare de locuri de munca rezultate din dezvoltarea activitatilor economice indirecte, conexe si din industria pe orizontala.

China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atat pe componenta de productie, cat si pe cea de constructie. Pana in prezent a realizat un numar de 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.

Lucrarile de mediu, in grafic la CE Rovinari

"Complexul Energetic Rovinari este in grafic cu lucrarile de mediu cuprinse in Planul de actiuni al Autorizatiei Integrate de Mediu. Doua blocuri energetice au fost echipate cu instalatii de desulfurare si s-au realizat lucrari pentru reducerea concentratiei de dioxid de sulf din gazele de ardere de la valori de 5600-6000 mg/Nmc la valori sub 400 mg/Nmc", a declarat purtatorul de cuvant al CE Rovinari, Diana Milea.

Referitor la emisiile de dioxid de carbon (CO2), bocurile energetice din cadrul CE Rovinari au fost supuse unui program de reabilitare care a avut ca scop cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Prima instalatie de desulfurare din industria energetica a fost pusa in functiune la Complexul Energetic Rovinari ,in iunie 2011, la blocul energetic nr. III. Investitia s-a ridicat la circa 60 de milioane de euro si va permite functionarea CE Rovinari dupa 2013.

Cosmin Zaharia

Citeste:

Dobrogea sub asediul Chinei

spot_img

Ultimele știri