Investitiile companiei Urban, de-a lungul timpului, se ridica la 10 milioane euro

in EcoLIFESTYLE 29 June 2011 74 Views

Compania de salubrizare Urban a realizat, de-a lungul timpului, investitii de aproximativ 10 milioane de euro, a declarat pentru Green Report, Cristian Lazar, sef departament marketing.

„Noi investim in utilaje „verzi”, care sa nu consume mult, producem combustibili alternativi din deseuri, toata politica noastra de achiziti incearca sa se bazeze si pe aceasta parte de „verde”. Cele mai recente investitii pe aceasta parte sunt legate de achizitia unor linii care produc combustibil alternativ pentru fabricile de ciment, iar in curand ne vom reinnoi flota auto”, a spus Lazar.

Reciclarea este la pamant

„Chiar daca oamenii nu colecteaza selectiv noi am achizitionat doua statii de sortare pentru gunoiul menajer. Acesta merge in statiile de sortare si este separat pe mai multe fractii de deseuri. Astfel contribuim la cresterea gradului de reciclare al Romaniei care este de 1%. Pe partea de colectare firmele de salubrizare sunt cele mai importante, iar aportul lor la acest procent este cel mai ridicat”, a mai declarat Cristian Lazar.

Compania a incercat, alaturi de ONG-uri, sa responsabilizeze populatia cu privire la colectarea selectiva si a inceput un program de colectarea la sursa. Urban a oferit saci de plastic in care cei implicati trebuiau sa puna separat hartia, plasticul sau metalul.

Potrivit reprezentantilor Urban, doar 20% dintre cei care au participat in acest program au raspuns pozitiv.

Compania Urban SA a fost una dintre companiile premiate, marti, in cadrul Galei Green Business Index 2011. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Green Revolution, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor si a avut loc in parcul Herastrau.

Cosmin Zaharia

Foto: newschannel.ro

Citeste:

Lafarge a implementat pana in prezent 75% din planul de investitii de 90 de milioane euro

GBI 2011: Grup Servicii Petroliere si Osram Romania au fost desemnate cele mai ”verzi” companii din Romania

Laszlo Borbely: Proiectul GBI si-a atins scopul

Comentarii

comentarii