Irina Balan, GSP: „Contam pe GBI!”

in Green Business Index 20 December 2013 1,128 Views

Contam pe Green Business Index (GBI) ca fiind deja dovedit un barometru al responsabilitatilor de mediu, impartial, care faciliteaza pozitionarea companiei Grup Servicii Petroliere (GSP) in peisajul economic romanesc, din punctul de vedere al strategiei de dezvoltare durabila, a declarat, pentru Green Report, Irina Balan, Environmental Inspector/HSEQ Departament (foto).

 Speram ca Green Business Index si organizatorii, Asociatia Green Revolution, sa continue demersul demn de admiratie si respect, inceput cu prima editie in 2009, si sa contribuie pe mai departe la sensibilizarea actorilor economici din Romania, in ceea ce priveste o mai rapida dezvoltare a economiei romanesti pe baza principiilor de protectie a mediului”, a spus Irina Balan.

Locul I la sectiunea Impactul asupra Mediului – GBI 2013

Compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere (GSP), parte a grupului UPetrom, a obtinut locul I la sectiunea Impactul asupra Mediului, categoria Servicii/Comert, in cadrul GBI 2013. A zecea parte din banii alocati fiecarui proiect al Grupului Servicii Petroliere (GSP), parte a companiei UPetrom, reprezinta investitii pentru protectia mediului.

In ceea ce priveste prioritatile de dezvoltare durabila ale companiei Grup Servicii Petroliere, un obiectiv important il resprezinta desfasurarea activitatii cu “ZERO” incidente cu impact asupra oamenilor si a mediului inconjurator”, a subliniat Irina Balan.

In Marea Nordului, exista cele mai stricte conditii de respectarea a mediului, din lume, iar GSP trebuie sa se conformeze si sa respecte prevederile tehnice si de protectia mediului in vigoare la nivelul industriei globale de petrol si gaze. UPetrom a obtinut cele 2 contracte de la Wintershall Noordzee, din Olanda, membra a BASF Group, lider mondial in domeniul chimiei.

Cele mai responsabile companii fata de mediu au fost premiate marti, 17 decembrie a.c.,  in cadrul Galei Green Business Index (GBI). La Gala au fost prezenti participa reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, precum si ai autoritatilor publice.

GBI, singurul instrument gratuit

de evaluare a responsabilitatii fata de mediu

Aflat la a patra editie, Green Business Index este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. De asemenea, furnizeaza servicii de asistenta si formare in vederea imbunatatirii performantei de mediu a acestora.

 De patru ani, monitorizam prin GBI initiativele „verzi” din sectorul de afaceri romanesc si realizam anual un top al companiilor aflate in diferite stadii de „inverzire” a afacerilor lor. Cresterea numarului de companii inscrise in Green business Index in 2013, precum si rezultatele evaluarilor anuale dovedesc ca, in ciuda stadiului incipient, exista premise pentru dezvoltarea economica durabila si in tara noastra”, a declarat Raluca Fiser, Presedintele AGR (foto dreapta).

 

Comentarii

comentarii