Isara The One, același marsupiu, pentru copii din două categorii de vârstă

Dacă vrei să îți porți copilul într-un marsupiu, va trebui să cumperi două: unul, pentru când e bebeluș, iar al doilea, pentru când devine toddler (copil mic). Isara, un brand românesc de marsupii, face economie de resurse prin modelul ajustabil The One, care i se potrivește copilului de la naștere până în jurul vârstei de șase ani. Atât mama, cât și tata, pot purta atât copilul nou născut, cât și pe cel care merge la grădiniță, folosindu-se de un singur produs.

În grupul de Facebook „Love Isara”, Anca Chertes a postat o fotografie-colaj în timp ce îi poartă într-un marsupiu, pe rând, pe doi dintre cei trei copii ai săi. În stânga, Patrik, de șapte ani, stă cu coatele sprijinite de umerii mamei și cu mâinile pe gâtul ei, în timp ce picioarele îi atârnă în lateral. În dreapta, Ada, de un an și jumătate, este purtată cu fața la mama ei, care îi ține tălpile în palme.

Anca se declară un mare fan al sistemelor de purtat copiii, iar una dintre pasiunile ei din ultimul an este să testeze wrap-uri (eșarfe pentru purtat copiii), să facă schimburi temporare, să învețe despre țesături, fibre sau moduri noi de a lega un wrap. Iar de asta beneficiază din plin Ada, cu care are o colecție impresionantă de fotografii în eșarfe de diverse culori și imprimeuri.

Anca și Ada

În ziua în care Patrik a probat marsupiul The One de la Isara, o prietenă de-a Ancăi o întrebase dacă există un sistem de purtare potrivit pentru fetița ei de cinci ani și jumătate, cu care urmau să plece în concediu. Femeia și-a ajustat marsupiul și l-a luat pe Patrik în spate, în timp ce Ada se smiorcăia jos: „Ooosss Pati, Ada pun”.

„Ea este cea pe care o port zilnic de când am născut-o și este ciudat pentru ea să fie lângă picioarele mele, în timp ce fratele mai mare e sus”, a povestit Anca pentru Green Report.

„Sistemul The One este comod și cu un copil mare (chiar foarte mare), care de regulă nu prea mai vrea să fie purtat. Datorită bretelelor reglabile se poate ajusta să fie foarte comod la purtarea în spate (pentru purtător) și extensiile de punte fac ca sistemul să fie ergonomic și pentru un copil foarte înalt. L-am întrebat cum se simte acolo sus și dacă simte vreun disconfort la picioare, mi-a spus că extensiile sunt foarte moi și comode și nu simte nimic deranjant. Cred că este cel mai versatil marsupiu care există pe piață la ora actuală”, a mai spus aceasta.

Pentru Monica Olariu, anul 2012 este unul de referință. Atunci a devenit consultant în babywearing (practica de a purta copilul într-un marsupiu sau în diverse sisteme), după ce a urmat cursurile School of Babywearing în Londra și ale Die Trageschule Dresden. Și tot atunci a înființat și Isara, un brand românesc de wrap-uri elastice și de marsupii ergonomice. A fost un an greu, plin de provocări, pentru că trebuia să își împartă timpul între cei doi copii și demersurile pentru a porni firma, dar și de îndoieli că mamele din România ar fi deschise spre astfel de produse.

Monica și copiii, în octombrie 2013

Monica o purta pe bebelușa Adelina, cel de-al doilea copil al său, într-un wrap elastic comercializat de Isara, când i-a venit ideea creării unui marsupiu ajustabil, cu catarame.

În prima fază a creat două mărimi, care există și acum: mărimea standard, pentru un bebeluș de la o lună (patru kilograme) și care putea fi purtată până în jurul vârstei de 4 – 5 ani (20 de kilograme) și mărimea toddler – de la 8 – 10 luni ale copilului (8 kilograme), până la 4 – 5 ani (20 de kilograme). Ambele mărimi pot fi ajustate pe măsură ce copilul crește, prin reglarea centurii (care susține șezutul copilului) și a panoului (care îi sprijină spatele).

Următorul pas a fost crearea unui singur marsupiu, care să fie potrivit pentru toate categoriile de vârstă, de la bebeluși nou-născuți, până la preșcolari. The One, așa cum a fost numit noul produs, a adus unele modificări la marsupiul inițial și a presupus adăugarea unui set de scărițe, care oferă posibilitatea măririi șezutului. 

Centura din talie, solidă, cu spumă cu memorie, asigură confort maxim pentru purtător, chiar și în condițiile purtării unui copil mai mare. Astfel greutatea copilului e distribuită uniform între umeri, spate și talie.

„Practic, The One e marsupiul pe care îl cumperi pentru un nou născut și te însoțește până merge copilul la grădiniță, și chiar mai mult (te ajută să îți porți inclusiv copilul de 6 ani). E marsupiul ideal și pentru familiile cu mai mulți copii și de vârste diferite, singurul lucru pe care trebuie să îl facă părintele e să îl ajusteze după dimensiunile copilului pe care urmează să îl poarte. Atât mama, cât și tata, pot purta atât copilul nou născut, cât și pe cel care merge la grădiniță, folosindu-se de un singur produs”, a explicat Mirela Boticaș, Marketing Specialist la Isara.

Brandul folosește materiale organice din Turcia, Franța și Spania (țesăturile folosite sunt Jacquard, diagonală sau canvas), iar textilele colorate nu conțin substanțe toxice sau fixatori de culoare. Marsupiile sunt produse într-un atelier din Cluj Napoca și unul din Marghita, județul Bihor, sunt livrate în hârtie reciclată și au un termen de garanție de doi ani.

Compania poate asigura reparații, în anumite cazuri, și poate chiar folosi un wrap Isara scurt sau care are valoare sentimentală pentru clienți pentru a-l integra într-un marsupiu. Așa a fost cazul sistemului The One pe care l-a încercat Patrik, fiul Ancăi. Atunci când vremea babywearingului se va termina în familia Chertes, Anca plănuiește să doneze sistemul unei mămici care are nevoie de el sau unei biblioteci locale de sisteme, pentru a putea fi purtat de cât mai multe persoane.

„Piața babywearingului s-a extins în ultimii ani atât de mult, încât atunci când copilul a crescut și nu mai folosești marsupiul, îl dai mai departe în familie, unei prietene, îl donezi unui grup local ca să ajute și alți părinți să își poarte copiii. E un întreg ciclu aici: marsupiul să poată fi lăsat „moștenire” fie în familia restrânsă, fie într-un grup specific”, a mai spus Mirela.

În prezent, marsupiile Isara se vând peste tot în lume, în țări precum Bulgaria, Italia, Olanda, Franța, Suedia, Anglia, Polonia, Croația, Germania, Portugalia, Belgia, Danemarca, Estonia, Lituania, Letonia, Cehia, Slovacia, Elveția, Ungaria, Chile, Japonia. În plus, design-ul produselor și funcționalitatea lor au adus companiei șase premii internaționale.

„Protect The Planet”, o colaborare WWF și Isara

Atunci când o persoană se angajează la Isara, Monica îi oferă un tur al biroului: întâi spațiul în sine, apoi colegii, cafetiera și recipientul în care se colectează capacele din plastic, care devin donații financiare pentru anumite cazuri sociale. Acasă, antreprenoarea îi învață pe copiii ei despre reciclare, despre nevoia de a cumpăra mai puține jucării și, mai ales, cât mai puține din plastic.

Astfel că o colaborare cu WWF a fost naturală: în iulie, Isara a lansat colecția „Protect The Planet”, dedicată speciilor marine și terestre care sunt amenințate cu dispariția din cauza poluării, a braconajului, a schimbărilor climatice și a pescuitului intensiv. Gama cuprinde 11 produse: patru marsupii The One, două protecții de bretele, două eșarfe, doi rucsăcei și un marsupiu de jucărie.  

„Scopul principal este să atragem atenția asupra pierderii habitatelor naturale și de a sublinia responsabilitatea noastră principală de a proteja planeta pentru generațiile viitoare, pentru o lume mai bună și mai sănătoasă. Copiii de astăzi vor proteja Pământul de mâine”, scrie compania pe site.

Imprimeurile de pe aceste produse înfățișează delfini, elefanți, balene, rinoceri, țestoase, tigri, lupi sau plante.

7% din încasările acestei colecții vor fi donate organizației WWF România.

„Prin acest proiect dorim nu numai să atragem atenția asupra protejării animalelor pe cale de dispariție, dar și să susținem conservarea și protejarea mediului natural din România”, a mai spus Mirela.

spot_img

Ultimele știri