Bloomberg: Italienii, cei mai s─ân─âto╚Öi cet─â╚Ťeni de pe planet─â. Cine completeaz─â topul

in EcoLIFESTYLE 22 March 2017 100 Views

Italia, o ╚Ťar─â dezvoltat─â care are o rat─â de somaj ├«n r├óndurile tinerilor de 40%, are cei mai s─ân─âto╚Öi cet─â╚Ťeni din lume, potrivit unei analize realizate de Bloomberg. Italienii se pot a╚Ötepta s─â tr─âiasc─â peste 80 de ani, cu 30 de ani mai mult dec├ót cet─â╚Ťenii din Sierra Leone, statul cu cea mai mic─â speran╚Ť─â de via╚Ť─â.

Speciali╚Ötii Bloomberg au analizat 163 de ╚Ť─âri din ├«ntreaga lume, lu├ónd ├«n considerare speran╚Ťa de via╚Ť─â, cauzele deceselor ╚Öi riscurile pentru s─ân─âtate (printre care, presiunea arterial─â, dependen╚Ťa de tutun, malnutri╚Ťia ╚Öi accesul la ap─â potabil─â).

Au descoperit c─â italienii sunt ├«ntr-o form─â fizic─â mai bun─â dec├ót cet─â╚Ťenii americani, canadieni sau britanici, care beneficiaz─â ├«n prezent de economii mult mai puternice ╚Öi prospere.

Topul este completat de Islanda, Elve╚Ťia, Singapore ╚Öi Australia. Pe ultimele locuri din top 50, se situeaz─â Slovacia, Barbados, Oman, Panama ╚Öi Albania. Rom├ónia nu s-a clasat ├«n top 50.

Ce îi face pe italieni atât de sănătoși

Potrivit studiului Bloomberg, italienii au foarte mul╚Ťi doctori. Totodat─â, cea mai longeviv─â ╚Öi ╚Öi vizionat─â emisiune televizat─â este ÔÇ×Un doctor ├«n familieÔÇŁ.

Regimul alimentar contribuie și el, se pare, la starea de sănătate a italienilor. Faptul că mănâncă multe  legume, fructe și alte alimente proaspete, adăugând mereu ulei de măsline, constituie un alt avantaj.

Cu toate c─â sunt cei mai s─ân─âto╚Öi, italienii nu sunt prea ferici╚Ťi. O arat─â un studiu realizat de ONU, care plaseaz─â Italia pe locul 48 din 155 de ╚Ť─âri, la nivelul de fericire al popula╚Ťiei.

Comentarii

comentarii