It’s all about sharing – sharetoo, serviciul de car sharing pentru companii

sharetoo reprezint─â┬áprima solu╚Ťie de corporate car sharing din Rom├ónia, lansat─â ├«n urm─â cu 6 luni de c─âtre┬áPorsche Finance Group (PFG). Solu╚Ťia de mobilitate permite companiilor s─â-╚Öi configureze┬á flotele auto ├«n func╚Ťie de propriile nevoi.

Serviciul a fost testat ├«ncep├ónd din 2016, sub marca local─â RideON. Rom├ónia s-a num─ârat printre primele pie╚Ťe ale grupului care au implementat aceast─â solu╚Ťie. ├Än etapa-pilot, serviciul a fost utilizat de angaja╚Ťii companiilor Porsche ├«n Rom├ónia, precum ╚Öi de c├ó╚Ťiva clien╚Ťi strategici, cu care grupul are ├«n derulare parteneriate pe termen lung.

Nucleul ├«ntregii noastre activit─â╚Ťi este mobilitatea, solu╚Ťiile de mobilitate complet─â ╚Öi eficient─â pe care le g├óndim ╚Öi oferim clien╚Ťilor no╚Ötri. A╚Öadar, atunci c├ónd te g├ónde╚Öti la solu╚Ťii noi, inovatoare de mobilitate, la eficien╚Ťa ├«n acest segment ╚Öi pui toate astea ├«n balan╚Ť─â cu profilul clien╚Ťilor, cu a╚Ötept─ârile ╚Öi nevoile lor individuale, nu ai cum s─â nu te ├«ndrep╚Ťi c─âtre car sharing. Corporate car sharing este zona pe care activ─âm noi acum, ├«ns─â ea este doar o parte a ceea ce ├«nseamn─â pentru noi noua linie de business pe care o numim new mobility, zona ├«n care vom dezvolta ├«n viitor numeroase alte proiecte inovatoareÔÇŁ, a declarat, pentru Green Report,┬áRadu Manea, Head of Fleet Management ╚Öi New Mobility PFG.

ItÔÇÖs all about sharing ÔÇô P├ón─â ├«n 2030, unul din trei kilometri parcur╚Öi va fi ├«n regim ÔÇŁsharedÔÇŁ

Serviciul de car sharing este accesibil oriunde ├«n Rom├ónia ╚Öi func╚Ťioneaz─â dup─â principiul c─â fiecare client corporate care utilizeaz─â serviciul are flota contractat─â la sediul s─âu. Acela este punctul de plecare ╚Öi sosire pentru orice c─âl─âtorie cu ma╚Öinile sharetoo ├«ntreprins─â de angaja╚Ťii respectivei companii, prin urmare nu exist─â pentru noi nicio restric╚Ťie ├«n a oferi serviciul at├ót unei companii cu sediul la Bucure╚Öti, c├ót ╚Öi uneia cu sediul ├«n orice alt ora╚Ö al ╚Ť─ârii.

F─âr─â o flot─â fix─â

Flota sharetoo nu este una fix─â ╚Öi nu va fi niciodat─â ÔÇô deciziile de extindere, diminuare a num─ârului de ma╚Öini, precum ╚Öi mixul de modele ╚Ťin ╚Öi vor ╚Ťine mereu de op╚Ťiunile clien╚Ťilor. Acesta este ╚Öi conceptul de baz─â al serviciului de corporate car sharing pe care l-am lansat ÔÇô structura flotei este g├óndit─â ╚Öi stabilit─â individual, ├«mpreun─â cu fiecare client ├«n func╚Ťie de poten╚Ťialul s─âu de utilizare, de tipul ╚Öi num─ârul deplas─ârilor, de tipul utiliz─ârii etc. ├Än baza acestor elemente se decide dimensiunea ╚Öi structura fiec─ârei flote ÔÇô a╚Öadar nu se exclude niciun model sau nicio marc─â dintre cele ale concernului VolkswagenÔÇŁ, a mai spus┬áRadu Manea.

Mașinile electrice sunt parte din flota sharetoo, însă ea nu este alcătuită exlcusiv din astfel de mașini.

Nu aveam cum s─â nu includem ╚Öi astfel de ma╚Öini ├«n flot─â ÔÇô ele reprezint─â o parte important─â a viitorului ├«n domeniul auto, oamenii sunt interesa╚Ťi s─â le testeze, s─â le conduc─â, ele reprezint─â o alternativ─â extrem de comod─â ╚Öi interesant─â mai ales pentru deplas─ârile ├«n ora╚Ö, a╚Öadar toate criteriile erau ├«ntrunite. ├Än plus, contribuim la reducerea gradului de poluare din ora╚Ö ÔÇô ├«n primul r├ónd prin utilizarea unei ma╚Öini ├«n comun de c─âtre mai multe persoane, dar ╚Öi prin utilizarea ma╚Öinilor electrice. Consider─âm c─â aceast─â alegere, de a pune la dispozi╚Ťie clien╚Ťilor no╚Ötri at├ót ma╚Öini electrice c├ót ╚Öi ma╚Öini conven╚Ťionale cu un consum redus de combustibil, va contribui la reducerea nivelului de poluare din Bucure╚Öti ╚Öi va ├«mbun─ât─â╚Ťi traficul din ora╚Öele aglomerateÔÇŁ, a explicat Radu Manea.

Pași mici către segmentul retail

Reprezentantul PFG a punctat faptul c─â ├«n dezvoltarea serviciului a contat foarte mult structura de business ├«n cadrul c─âreia activeaz─â ╚Öi anume parte a unui grup financiar care ofer─â solu╚Ťii de finan╚Ťare, asigurare ╚Öi management de flote clien╚Ťilor din Rom├ónia.

Cunoa╚Ötem pia╚Ťa, cunoa╚Ötem clien╚Ťii, beneficiem de experien╚Ťa ╚Öi sprijinul colegilor din Austria ╚Öi din toate ╚Ť─ârile ├«n care grupul Porsche Bank este prezent ╚Öi, ├«mpreun─â cu ei, putem s─â g├óndim ╚Öi s─â dezvolt─âm direc╚Ťii noi de business f─âr─â eforturi extraordinare, lucru poate mai dificil de realizat de c─âtre o companie mic─â, aflat─â la ├«nceput de drum. Conteaz─â mult flexibilitatea ╚Öi diversitatea pe care o po╚Ťi oferi clien╚Ťilor, iar nou─â ne st─â ├«n putere s─â facem asta ÔÇô putem alterna diverse produse financiare din portofoliu, putem mixa produsele ╚Öi serviciile oferite ├«n orice mod solicitat de client, dispunem de o gam─â larg─â de modele ╚Öi m─ârci auto, a╚Öadar premisele au fost pentru noi foarte buneÔÇŁ, a mai spus Manea.

Referindu-se la segmentul retail de car sharing, Radu Manea a precizat c─â exist─â alte reguli, alte limit─âri ╚Öi alte condi╚Ťii. Este necesar─â o anumit─â infrastructur─â, modelul de business este cu totul altul, conteaz─â extrem de mult ╚Öi educarea utilizatorilor/╚Öoferilor.

Este ├«ns─â o zon─â c─âtre care privim ╚Öi noi ╚Öi c─âtre care ne ├«ndrept─âm cu pa╚Öi mici. ├Än aceea╚Öi categorie a╚Ö introduce ╚Öi transportul alternativ ÔÇô aici vorbim despre infrastructura corect─â, despre un sistem de management al traficului, sunt alte aspecte de luat ├«n seam─âÔÇŁ, a spus acesta

Comentarii

comentarii