I’Velo anunță închiderea sezonului 2014 în Iași și Brașov

in Aer, Green Revolution 13 October 2014 819 Views

I’Velo, un proiect al Asociației Green Revolution, este cel mai important proiect de bike-sharing din România

I’Velo, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunță finalizarea sezonului 2014 în centrul din Iași și Brașov, începând cu 13 octombrie. Mulțumirile merg către toți cei care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2014 și au participat la activitățile organizate în cadrul proiectului, dar și către autoritățile, partenerii și sponsorii care au sprijinit proiectul.

În cursul anului 2014, centrul I’Velo din Iași (parcul Copou) a pus la dispoziția locuitorilor 40 de biciclete și, în cele 185 de zile de funcționare, aproape 7.000 de ieșeni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. În Brașov (Piața Sfatului), centrul I’Velo, cu 40 de biciclete, a scos la plimbare cu bicicleta 3.000 de brașoveni.

Din 2010, când am lansat I’Velo, și până în prezent putem spune că am reușit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la și de la serviciu. Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicletă, să își lase mașinile acasă și să pedaleze pentru sănătatea lor și a orașului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank.

La fel ca și anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.Tarifele de închiriere au fost: 4 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.

Pentru al cincilea an consecutiv i-am încurajat pe ieșeni și brașoveni să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare. Le mulțumim celor aproape 10.000 de utilizatori din Iași și Brașov și îi așteptăm în număr cât mai mare și anul viitor, ca să dovedim că suntem parte a orașelor în care trăim“, a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

Despre I’Velo

În sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ pot putea fi găsite în București – parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, dar și în țară, în orașele: Iași – Parcul Copou, Brașov – Piața Sfatului, Constantă – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an și la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în parcul 1 Decembrie.

De asemenea, “I’Velo” oferă în continuare, posibilitatea de a rezervă online bicicletele, accesând site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcționare, programul  “I’Velo” a reușit să scoată aproximativ 900.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1200 de tone. Programul “I’Velo”, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului și Pădurilor, cu sprijinul primăriilor din București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași, Constantă, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) și internet banking (Raiffeisen Online).  Raiffeisen Bank are o rețea de peste 540 agenții în toată țara care deservesc aproximativ 2 milioane clienți, dintre care 100.000 de IMM-uri și 6.800 corporații mari și medii.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentala de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectful față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Comentarii

comentarii