I Velo deschide un nou centru de bike-sharing în București

in Business, Companii, Green Revolution, Transport 7 August 2015 622 Views

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank anunță deschiderea unui nou centru I’Velo în București, sâmbătă, 08 august, începând cu ora 10:00.
ivelo2

Noul centru I Velo va fi poziționat în fața intrării Parcului Titanii, în proximitatea Parcurilor IOR și Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu. Acesta va pune la dispoziție bucureștenilor 50 de biciclete galbene. Programul de funcționare va fi același ca al celorlalte centre deja existente din București.

Celelalte trei centre de închiriere I Velo din București sunt amplasate în Parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și în Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Şincai. Peste 400 de biciclete pot fi închiriate de bucureșteni sau turiști, șapte zile din șapte, în intervalul 11.00 – 21:30, de luni până vineri (ultima închiriere, la ora 20:30) si 09:00 – 21:30 sâmbătă și duminică (ultima închiriere, la ora 20:30).

Bicicletele I Velo vor putea fi închiriate atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de închiriere sunt: 5 lei pentru 1 oră și 15 lei pentru 24 de ore.

I Velo 2015 înseamnă o preocupare continuă a creșterii gradului de satisfacție a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, dar și a unui personal profesionist, prietenos și pregătit să asigure experiențe plăcute iubitorilor de pedalat.

“Ne bucurăm să vedem că bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport în București, dar și în țară și ne dorim ca prin proiectele noastre – Ivelo, StudentObike, Biciclete cu cravată – să cultivăm dezvoltarea comunității bicicliștilor și să sărbătorim împreună aceste reușite. Împreună cu Green Revolution ne dorim să schimbăm cultura transportului în România și să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. În acest fel sperăm să avem angajați și clienți mai sănătoși și să respirăm un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

“Ne bucurăm să invităm bucureștenii să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare, prin extinderea proiectului I’Velo cu încă un centru. Sigur, printre principalele noastre preocupări rămân siguranța utilizatorilor și nevoia de infrastructură pentru biciclete. De aceea, ne bazăm pe susținerea autorităților publice, care trebuie să prioritizeze mersul pe biciclete și să rearanjeze întregul spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș prietenos cu bicicliștii”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

ivelo

Despre I’Velo

În sezonul 2015, centrele I Velo vor putea fi găsite în București – parcul Herăstrău – Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf și Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Şincai, Parcul Titanii, dar și în țară, în orașele: Iași – Parcul Copou, Brașov – Piața Sfatului, Constanța – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piața Unirii și Oradea, în Parcul 1 Decembrie.

De asemenea, proiectul I’Velo oferă în continuare posibilitatea de a rezerva online biciclete, accesând site-ul www.ivelo.ro

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcționare, programul I’Velo a reușit să scoată peste 1.000.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.500 de tone.

Programul I’Velo, inițiat de Raiffeisen Bank și Green Revolution, se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia, Oradea, precum și al Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.

 

Mai citește și:

Ambasadori pe bicicletele I’Velo

Peste 500 de bicicliști își înregistrează traseele spre birou folosind aplicația I’Velo

Tinerii profesioniști susțin promovarea bicicletei ca mijloc de transport în oraș

Bicicletele I’Velo, preferate de bucureșteni pentru o plimbare de weekend

Comentarii

comentarii