I’Velo Urban și Green Bee, printre finaliștii E.ON Energy Globe Award România 2017

in Business, Energie, Recomandate 1 September 2017 356 Views

Sistemul automatizat de bike-sharing I’Velo Urban, dezvoltat de Asociația Green Revolution în partenerat cu Raiffeisen Bank și Kaufland România, și Green Bee, cel mai amplu proiect de educatie ecologica  din Romania, realizat, de asemenea, cu sprijinul Kaufland România, se numără printre proiectele rămase în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România 2017.

I'Velor Urban

I’Velo Urban, 12 stații automatizate și 180 de biciclete

Rețeaua de stații automatizate, prin intermediul căreia pot fi închiriate bicicletele  I’Velo Urban, este prezentă în București și deservește  atât zonele centrale foarte aglomerate, cât și  pe cele din proximitatea centrelor de afaceri din  nordul capitalei. Rețeaua este amplasată în vecinătatea pistelor de biciclete și este complementară mijloacelor de transport în comun. Cele 12 stații pun la dispoziție utilizatorilor 180 de biciclete, disponibile 24/7.

Stațiile automatizate I’Velo Urban sunt prezente în: Piața Unirii, Centrul Vechi (Piața Sfântul Anton), Piața Alba Iulia, Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kaufland Barbu Văcărescu, Sky Tower, Stada Tunari .

4.000 de ore de ecologie în nava Green Bee

Proiectul Green Bee este un proiect unic în lume, inovator, de implicare și conștientizare ecologică a micilor membri ai comunității urbane. Organizarea călătoriilor în spațiu cu nava Green Bee reprezintă ocazia perfectă pentru explicarea și fixarea noțiunilor de ecologie prin intermediul jocului și a activităților interactive.

Green bee

Nava spațială Green Bee este poziționată în parcul Tineretului, zona Rozariu. Echipajul acesteia, căpitanul Raxo și secundul Noni, vă așteaptă în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuită.

Green Bee a găzduit până în prezent peste 30.000 de copii, însumând peste 4000 de ore cu și despre ecologie.

Cum puteți vota proiectele?

Cele 15 proiecte nominalizate au fost departajate în urma unui atent proces de analiză realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică.

După analizarea fiecărui proiect în parte, membrii juriului au întocmit o listă scurtă cu cele mai bune trei proiecte în fiecare dintre cele cinci categorii, iar ulterior dintre acestea le vor alege pe cele care vor câştiga respectivele categorii. De asemenea, rolul juriului va fi să nominalizeze câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor.

Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unei gale organizate în luna octombrie la Bucureşti.

O noutate absolută a competiţiei din acest an este introducerea votului online, o opţiune prin care vizitatorii portalului energyglobe.ro pot vota proiectul favorit, acesta urmând să primească „Premiul de Popularitate”.

Acest premiu simbolic este acordat proiectului care va înregistra, în perioada 1-30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului.

Lista proiectelor şi ideilor rămase în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România 2017

 

Categoria Companii

 • „Sistemul automatizat de bike-sharing I’Velo Urban” – Asociaţia Green Revolution Bucureşti
 • „Termorek – Recuperator de căldură” – SC Enesco Industrial SRL Iaşi
 • „Save Energy” – SC W3 Marketing Technology SRL Constanţa

Categoria Do it yourself

 • „TCP/IP Fuzzy Temperature Controller” – Ştefan Petru Iulian, Braşov
 • „ECOstume” – Maria-Gabriela Nicolaescu, Bucureşti
 • „Pompa de căldură, viitorul la tine acasă” – Ciprian Macsim, loc. Vânători, jud. Iaşi

Categoria Idei

 • „Rebuilding Romania” – Asociaţia Frends Pentru Dezvoltare, Bucureşti
 • „Software inteligent pentru optimizarea reabilitării energetice a clădirilor” – Facultatea de Energetică – Universitatea Politehnică Bucureşti
 • „Tummy” – Tummy – Stop Food Waste SRL Piatra Neamţ

Categoria Tineret

 • „Wildlife Romania” – Asociația Wild Watch, Timişoara
 • ,,Oraşul Viitorului” – Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel”, Suceava
 • „Green Bee” – Asociaţia Green Revolution, Bucureşti

Categoria Municipalităţi

 • „Hydrogen bus project fuelled by municipal waste” – Tresoil Biofuels SRL Bucureşti
 • „EmPower your building and community efficiency, towards nZEB and low carbon emissions” – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Primăria Cluj-Napoca
 • „Microhidrocentrală pe râul Moldova” – Primăria Municipiului Roman, jud. Neamţ

Energy Globe Award (EGA), cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător, cu o tradiţie de aproape două decenii, este organizată în România de către compania E.ON începând din anul 2016. La prima ediţie, în competiţia E.ON Energy Globe Award au fost înscrise peste 150 de proiecte, iar Marele premiu a fost de 10.000 de euro.

Comentarii

comentarii