Japonezii isi refac drumurile si aeroporturile distruse VEZI VIDEO

in Stiri 18 March 2011 104 Views

La o saptamana dupa dezastrul nuclear din Japonia, infrastructura de baza a inceput sa fie restaurata treptat, in contextul in care soarta a mii de oameni ramane inca necunoscuta, potrivit agentiei Kyodo.

Bilantul mortilor a ajuns la 6.539 de persoane, depasind numarul victimelor din Marele Cutremur din Hanshin, cand au murit 6.434 de oameni. Numarul total al mortilor si disparutilor in cea mai mare catastrofa naturala de dupa al doilea razboi mondial din Japonia a ajuns astfel la 16.000.

Pe de alta parte, cei circa 90.000 de muncitori din echipele de salvare, inclusiv politisti si personal al fortelor de Aparare au descoperit 26.000 de supravietuitori pana acum.

Drumurile si aeroporturile afectate au fost reparate treptat, principala autostrada din Tokyo fiind acum deschisa vehiculelor de urgenta, iar aeroportul Sendai fiind disponibil pentru avioanele si elicopterele cu ajutoare.

Insa livrarea ajutoarelor trimise supravietuitorilor si refugiatilor ramane inca dificila, din cauza resurselor limitate de combustibil pentru vehiculele de transport. Circa 380.000 de oameni au fost cazati in 2.200 de adaposturi, in conditiile in care temperaturile in zonele afectate raman scazute, potrivite pentru mijlocul iernii.

Lipsa combustibilului a fortat guvernul prefecturii Miyagi sa permita ingroparea victimelor fara ca acestea sa fie incinerate.

 

Comentarii

comentarii