Japonezii au ucis 333 de balene, din care 122, gestante

in EcoLIFESTYLE 1 June 2018 58 Views

Autorit─â╚Ťile nipone au ucis, ÔÇ×├«n numele ╚Ötiin╚ŤeiÔÇŁ, 333 de balene, din care 122 erau gestante. ├Än realitate, carnea balenelor este comercializat─â ╚Öi ajunge, de cele mai multe ori, ├«n restaurante.

Japonezii au ucis 333 de balene, din care 122 - gestante

├Äntr-o campanie de v├ón─âtoare de numai patru luni, Japonia a ucis 333 de balene Minke, dintre care 122 gestante ╚Öi alte zeci care nu ajunseser─â la maturitate, transmite AFP. Campania, desf─â╚Öurat─â ├«ntre decembrie 2017 ╚Öi martie 2018, are rolul de cercetare ╚Ötiin╚Ťific─â, spun cei de la Tokyo.

├Äns─â ap─âr─âtorii vie╚Ťii marine spun c─â este ÔÇ×teribil─â ╚Öi inutil─âÔÇŁ, cu at├ót mai mult cu c├ót balenele sunt ucise cu harpoane cu grenade, care omoar─â balena instantaneu doar ├«n 50 ÔÇô 80% din cazuri. Datele au fost predate luna trecut─â de autorit─â╚Ťile japoneze Comisiei Baleniere Interna╚Ťionale (IWC).

Cercet─âtorii au scris c─â omor├órea balenelor este necesar─â pentru c─â ÔÇ×informa╚Ťiile privind v├órsta pot fi ob╚Ťinute numai din urechile interne ale balenelor ╚Öi, prin urmare, prin metode de e╚Öantionare letaleÔÇŁ.

Totu╚Öi, cei mai mul╚Ťi cercet─âtori din lumea ├«ntreag─â nu sunt de acord cu aceast─â explica╚Ťie, deoarece, spun ei, po╚Ťi estima v├órsta unei balene compar├ónd dimensiunea unei balene cu a alteia a c─ârei v├órst─â o ╚Ötii.

Humane Society International, un grup de conservatori ai vie╚Ťii animalelor, a spus despre cifre c─â sunt ÔÇ×o statistic─â ╚Öocant─â ╚Öi un indiciu trist despre cruzimea v├ón─âtorilor de balene din JaponiaÔÇŁ.

Green Report Shop Produse ECO

Totuși, statul nipon nu a făcut niciodată un secret din faptul că balenele ucise ajung, de cele mai multe ori, în restaurante.

Arhipelagul japonez este semnatar al moratoriului Comisiei Baleniere Interna╚Ťionale (IWC), din 1986, ├«ns─â profit─â de o porti╚Ť─â din moratoriu care permite sacrificarea balenelor ├«n scopuri ╚Ötiin╚Ťifice. Astfel, Japonia sus╚Ťine c─â vrea s─â demonstreze c─â popula╚Ťia de balene este suficient de mare pentru a permite revenirea la v├ón─âtoarea comercial─â.

├Än 2014, Curtea Interna╚Ťional─â de Justi╚Ťie a dispus Tokyo s─â pun─â cap─ât acestei v├ón─âtori ├«n apele Antarcticii motiv├ónd c─â nu au fost ├«ndeplinite criteriile ╚Ötiin╚Ťifice necesare. Japonia a anulat campania de v├ón─âtoare din 2014-2015, ├«ns─â a reluat pescuitul balenelor anul urm─âtor, ca parte a unui program modificat. ├Än 2016 au fost ucise 300 de balene Minke.

Japonia v├óneaz─â balene de sute de ani, ├«n special pentru c─â aceast─â carne a fost o surs─â important─â de proteine imediat dup─â R─âzboiul al Doilea Mondial, c├ónd ╚Ťara se lupta cu o s─âr─âcie crunt─â. ├Äns─â consumul de carne a sc─âzut ├«n ultima vreme, dup─â ce arhipelagul a devenit una dintre cele mai bogate economii din lume.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii