Jeffry Sachs: “Atingerea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, o provocare complexă și pe termen lung”

in Autoritati, Legislatie, Legislatie, Politici verzi, Strategii 4 October 2019 78 Views

Provocarea dată de atingerea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă este aceea că sunt extrem de complexe și trebuie implementate pe termen lung, a declarat, vineri, profesorul Jeffry Sach, director al Sustainable Development Solutions Network, în cadrul conferinței „Implementation of the UN 2030 SDGs in the Black Sea Region”.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Jeffry Sachs a precizat că din punctul său de vedere acestea obiective pot fi atinse doar dacă societățile și guvernele acceptă transformarea a șase domenii cheie.

Primul domeniu este creșterea calității învățământului și susținerea cercetării și inovării. Trăim într-o revoluție a tehnologiei și, pentru a putea fi competitivi, trebuie să investim în acest domeniu”, a explicat profesorul Sachs.

Acesta a adăugat că o altă transformare majoră trebuei acceptată în sistemul de sănătate cu ceea ce implică el, inclusiv schimbarea modului de viață.

Decarbonizarea sistemului energetic este o altă transformare necesară, în special în Regiunea Mării Negre, unde țările se bazează în principal pe combustibilii fosili.

Utilizarea sustenabilă a terenurilor și a apei. Din păcate chiar Marea Neagră este un exemplu de poluare care provine atât de pe Dunăre, cât și din alte cursuri de apă, dar și din deversări directe cu ape reziduale sau produse petroliere”, a mai spus acesta.

Celelate două transformări vizează orașele sustenabile și domeniul informației și digitalizării.

Promovarea Agendei 2030 poate consolida poziția României în regiune

Regiunea Mării Negre are o importanță strategică pentru România. Rolul activ al țării noastre în această zonă necesită implicare pe toate palierele, inclusiv în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. Prin promovarea Agendei 2030 România poate să-și consolideze poziția și relațiile cu statele din regiune. În același timp, o bună colaborare este necesară pentru implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă, cum ar fi viața acvatică, dar și altele”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat vineri, la Palatul Parlamentului, evenimentul „Implementation of the UN 2030 SDGs in the Black Sea Region”, în parteneriat cu Rețeaua Universităților la Marea Neagră (BSUN), Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC) și Divizia Mării Negre din cadrul Rețelei de soluții pentru dezvoltare durabilă (SDSN).

Comentarii

comentarii