Jurnalul de Botosani: Gestionarea incorecta a deseurilor

in Deseuri 25 September 2007 137 Views

Trei amenzi aplicate unei singure societati in cadrul unui control. Comisarii Garzii de Mediu au aplicat amenzi unei societati botosanene care se ocupa de colectarea si valorificarea deseurilor: cei amendati au fost responsabilii punctelor de lucru.

Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Mediu Botosani, Lucia Ureche, amenzile au fost aplicate pentru gestiunea incorecta a deseurilor. "In total am aplicat cinci amenzi, insa trei au fost aplicate in cadrul unei singure societati. Principala cauza a sanctiunilor a vizat nerespectarea prevederilor legale cu privire la gestionarea deseurilor. La unul din punctele de lucru am aplicat o amenda de 1000 lei responsabilului pentru gestiunea incorecta a uleiului uzat", a precizat Lucia Ureche, purtator de cuvant al Garzii de Mediu Botosani.

In total, Garda de Mediu a aplicat la acest capitol sanctiuni agentilor economici in valoare de 7500 lei. Tot pentru gestionarea incorecta a deseurilor o societate din Manoleasa a primit o amenda de 2000 lei. Aceasta are ca profil de activitate prajirea si ambalarea semintelor, iar la control comisarii de mediu au depistat ca societatea depozita materialele combustibile fara respectarea prevederilor legale. O sanctiune ceva mai mica, in valoare de 500 lei, a fost data unei societati care debiteaza material lemnos.

Pentru mai multe informatii viziteaza Jurnalul de Botosani

Comentarii

comentarii