Jurnalul National: ANM / Prognoza pe trei luni

in Aer 28 February 2009 71 Views

Temperaturile medii lunare ale lunii martie vor fi apropiate de valorile normale, exceptand sud-estul tarii, unde vor fi mai mari decat in mod obisnuit. Cele mai mari valori de temperatura din cursul zilei pot depasi 20°C.

In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de ­10°C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in cea mai mare parte a tarii. Vor fi conditii de bruma si inghet la sol. In ceea ce priveste luna aprilie, regimul termic mediu va fi in general normal in regiunile din estul tarii, iar in rest se va situa sub valorile obisnuite. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 25°C. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub –5°C in depresiunile din nordul si centrul tarii.

Cantitatile de precipitatii vor depasi valorile normale, local in vestul, centrul si sudul teritoriului, iar in rest se vor incadra in limitele obisnuite. Ultima luna de prognoza, luna mai, va fi caracterizata de temperaturi medii lunare apropiate de valorile normale, exceptand zone din sudul si vestul tarii, unde vor fi mai mici decat in mod obisnuit. Cele mai mari valori de temperatura pot depasi 30°C, iar cele mai scazute valori termice se pot apropia de limita de inghet in zonele depresionare din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale.
 

Comentarii

comentarii