Jurnalul National: Ecologist convins: Charles salveaza padurile tropicale

in EcoLIFESTYLE 4 November 2008 69 Views

Printul Charles i-a prezentat presedintelui indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, planul sau de lupta impotriva defrisarilor, prin oferirea unor venituri alternative tarilor care au suprafete intinse de paduri tropicale.

Mostenitorul Coroanei britanice, un ecologist recunoscut, a explicat ca aceste venituri ar convinge respectivele state, printre care Brazilia, Indonezia si Republica Democrata Congo, sa renunte la defrisari si sa isi protejeze padurile. Trebuie ca aceste tari "sa evalueze ajutoarele necesare pentru a putea sa isi dezvolte economiile nationale fara sa distruga padurile tropicale", a spus Charles, care a precizat ca planul sau are nevoie de angajamentul financiar al tarilor dezvoltate.

Padurile tropicale umede, precum cele din Brazilia, din bazinul fluviului Congo si din Indonezia, asigura retinerea a 50% din cantitatea de apa cazuta pe planeta in urma precipitatiilor. Printul Charles al Marii Britanii a sosit sambata in Indonezia, dupa o vizita in Japonia, in timpul careia a evocat nevoia urgenta de a lupta impotriva incalzirii climei. Totodata, printul Charles a pledat pentru o intelegere interreligioasa in Indonezia, cea mai mare tara musulmana din lume.

 

Comentarii

comentarii