Jurnalul National: GLOBALIZARE – Schimbarile climatice genereaza restructurari economice

in Aer 25 September 2007 144 Views

O investigatie amanuntita efectuata de un institut britanic releva faptul ca incalzirea globala provoaca deja o vasta restructurare economica si industriala planetara indusa de reglementarile publice si de actiunile intreprinderilor pentru a i se adapta.

Potrivit studiului efectuat de Carbone Disclosure Project (CDP) pe langa marile grupuri industriale mondiale, “aceasta restructurare economica si industriala a inceput deja sa redefineasca bazele avantajelor concurentiale si ale performantelor financiare ale intreprinderilor si ale investitorilor lor”. Raportul CDP, care a lansat acest sondaj anual in urma cu cinci ani, a fost prezentat ieri, la New York, de fostul presedinte american Bill Clinton, cu ocazia summit-ului asupra schimbarilor climatice organizat in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite.

“Noi reprezentam investitorii si, in numele lor, cerem celor mai mari societati mondiale sa-si dezvaluie volumul emisiilor de gaze cu efect de sera si sa spuna astfel cum abordeaza ele riscurile si potentialul reprezentate de schimbarea climatica”, a explicat Paul Dickinson, presedintele-director general al CDP, citat de Rompres. Presiunea asupra intreprinderilor pentru a se adapta si a scoate profit din schimbarea climatica vine de la investitori, pentru ca “acestia din urma vor sa-si protejeze banii si sa scoata profit cat mai devreme posibil din industriile viitorului”, a mai precizat Dickinson.

Pentru mai multe informatii viziteaza Jurnalul National

Comentarii

comentarii