Jurnalul National: Materialele ecologice vin in Romania

Industria constructiilor a intrat intr-o noua faza de dezvoltare in care accentul cade pe tehnologii eficiente si ecologice, pe folosirea resurselor regenerabile si pe materiale cat mai usor de utilizat. Meseriasii care se luptau cu saci si care carau roabe de caramizi si mortar sunt pe cale de disparitie. Locul lor este luat de lucrartori la halate care monteaza sisteme de placi rezistente, frumoase si ecologice. Multe din noutatile la nivel mondial aparute in ultimii ani pe piata constructiilor sunt prezente la Targul Construct Expo Antreprenor, care se desfasoara in perioada 5-9 martie la complexul expozitional Romexpo din Capitala.

TERASE. Daca stati la ultimul etaj al unui imobil nu mai este cazul sa va faceti griji cu privire la infiltratii, umezeala sau ca pierdeti caldura prin tavan. Exista solutii care nu numai ca izoleaza perfect plafonul, dar care-l fac sa arate la fel de frumos ca si pardoseala din casa. „Isoflex este un material hidroizolant pentru terase care este usor de aplicat – se da cu bidineaua sau cu trafaletul. Dupa ce se intareste se acopera cu o membrana de 2 mm toata suprafata, fara sa existe rosturi. Apoi, se pot pune panouri de placi ceramice usoare”, spune Laurentiu Monea, director de vanzari la firma Isomat. El adauga ca pretul pe metru patrat ajunge la 30 lei.

PARDOSELI EPOXIDICE. Implementarea normelor europene a adus si-n Romania pardoselile ecologice, care se aplica cu spaclul si care, dupa ce se usuca, arata ca o suprafata uniforma, neteda si lucioasa, rezistenta si usor de intretinut. Produsul poate fi achizitionat intr-o gama extinsa de culori, iar pretul este in jur de 10-14 euro/mp, ne-au declarat reprezentantii Policolor.

Solutii regenerabile

Daca sunteti dispusi sa realizati o investitie de 30.000 de euro pe care puteti sa o recuperati in maximum 9 ani, puteti sa va incalziti pe toata perioada iernii si sa va asigurati apa calda menajera tot anul cu ajutorul caldurii pamantului.

„Cu ajutorul unei pompe se extrage caldura din pamant care se transfera catre un agent termic. Astfel ajunge in calorifere, la baie si bucatarie unde incalzeste apa”, spune Claudiu Dumitru, manager de produs la Romstal.

Producatorii au venit cu solutii instant si pentru modernizarea bailor si bucatariilor.

In cateva ore, puteti avea o baie la cheie care este placata cu gresie si faianta si este dotata cu instalatii sanitare made in Italia. Pretul variaza in functie de calitatea materialelor folosite si pentru o baie de 5-6 mp variaza intre 2.500-5.000 de euro, ne-a declarat Antonio Dori, director general Tecno Bath, inventatorul sistemului de placi cu care se placheaza incaperile.

Pentru mai multe informatii viziteaza Jurnalul national

spot_img

Ultimele știri