Jurnalul National: Meteo – Inceput de saptamana instabil

in Aer 29 October 2007 54 Views

In ultimele zile ale lunii octombrie, aspectul vremii va fi schimbator. Alterneaza fenomenul de instabilitate atmosferica cu cel de vreme frumoasa, vor fi si ploi slabe, dar si ceata care va fi prezenta dimineata si noaptea in zonele joase, dar si temperaturi normale pentru aceasta perioada.

Astazi va mai ploua in zonele din sud-vestul tarii, iar temperaturile maxime vor fi mai scazute fata de intervalul precedent. Maine vremea va fi frumoasa, cu cerul variabil si ploi izolate noaptea. Miercuri, precipitatiile se vor extinde spre estul Romaniei.

Comentariul specialistului

Din punct de vedere climatic, octombrie este cea mai stabila luna a toamnei, si saptamana care abia a trecut nu a facut exceptie: in conditiile unui camp de presiune ridicata, pe o circulatie estica, au fost nori, ploi slabe, iar in zonele joase, ceata, asociata uneori si cu burnita. In urmatoarele trei zile, aspectul vremii va fi schimbator in intrega tara. Astazi va mai ploua in regiunile din sud-vest a tarii, aria ploilor fiind in restrangere treptata spre sud-est, iar in zonele depresionare se va forma ceata. Maine se anunta o imbunatatire apreciabila a vremii, cu cer variabil, ziua si cu unele innorari noaptea, dar ploile vor fi putine in vest, sud-vest. Miercuri, aria ploilor se va extinde spre est.

Pentru mai multe informatii viziteaza Jurnalul National

Comentarii

comentarii