Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Jurnalul.ro: Hamburgerul in vitro, hrana viitorului

Primul test despre produsul viitorului ce va hrăni populația palnetei, din ce în ce mai numeroasă, ar putea fi făcut în cel mult un an, afirmă cercetătorii olandezi care lucrează de zor în eprubetă la înmulțirea celulelor stem ale bovinelor și transformarea lor în celebra chiftea hipercalorică, criticată mai ales din cauza obezității de care este acuzată că o provoacă. Dar olandezii nu se lasă intimidați de asemenea critici și sunt convinși că vor face o invenție bună și de succes, la fel cum este și hamburgerul "tradițional”, argumentând că populația globului "va exploda” în curând și nu vom mai putea crește suficiente animale pentru a hrăni toate gurile. În plus, dacă experimentul lor va reuși, acesta va deschide calea înmulțirii cărnii și a altor animale de carne, ca oaia, porcul sau păsările.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului produsului denumit "carne in vitro” este profesorul de fiziologie Mark Post, de la Universitatea Maastricht. "nu văd nici o altă posibilitate pe care să ne putem baza pe șeptelul tradițional în următoarele decenii”, afirmă Post, citat de publicația britanică Daily Mail. El explică în continuare care este procesul obținerii bucățelelor tocate de carne din celulele stem :
1. Se prelevează un eșantion de celule stem de la o vacă sănătoasă;

2. Se extrag 10.000 de celule stem din eșantion;

3. În condiții de laborator, aceste celule de divid și rezultă astfel milioane de celule, care cresc într-un recipient special (ca o farfurie mică).

Cietste mai mult pe jurnalul.ro

 

spot_img

Ultimele știri