Angajament: Kaufland își propune să comercializeze doar carne de porc românească

in Business 22 November 2017 30 Views

├Äncep├ónd cu prim─âvara anului 2018, Kaufland Rom├ónia ar urma s─â comercializeze carne de porc rom├óneasc─â ÔÇ×├«n propor╚Ťie de aproximativ 100%ÔÇŁ. Este angajamentul pe care ╚Öi l-a asumat ast─âzi conducerea hipermarketului, ├«n prezen╚Ťa Ministrului Agriculturii ╚Öi Dezvolt─ârii Rurale Petre Daea ╚Öi a altor parteneri implica╚Ťi ├«n program.

kaufland carne de porc românească

La momentul actual, Kaufland cump─âr─â lunar aproximativ 400 de porci de la produc─âtori rom├óni, prin intermediul Cooperativei ÔÇ×╚Üara meaÔÇŁ, cu care are un parteneriat activ de patru ani. Potrivit lui Valer Hanca╚Ö, Manager Corporate Affairs & Comunicare, parteneriatul urmeaz─â s─â se extind─â, astfel ├«nc├ót, p├ón─â la finalul anului, Kaufland s─â preia lunar o cantitate de 800 de porci din produc╚Ťie autohton─â. Obiectivul este ca, p├ón─â ├«n prim─âvara anului 2018, pe raftul magazinului s─â existe carne de porc rom├óneasc─â ├«n propor╚Ťie de ÔÇ×aproximativ 100%ÔÇŁ. Excep╚Ťie o vor face doar produsele aflate la promo╚Ťie.

Prezent la lansarea programului, Petre Daea, Ministrul Agriculturii ╚Öi Dezvolt─ârii Rurale, a felicitat ini╚Ťiatorii programului pentru eforturile depuse, preciz├ónd c─â ÔÇ×nu este o activitate izolat─â, nu este o ac╚Ťiune pasager─â, ci un program na╚Ťional care se urm─âre╚Öte zi de ziÔÇŁ. A amintit de alte dou─â programe na╚Ťionale, pentru sus╚Ťinerea cultivatorilor de tomate ╚Öi pentru sus╚Ťinerea cresc─âtorilor de porci, ╚Öi a cerut angaja╚Ťilor APIA s─â se pun─â mereu ├«n slujba fermierilor, acord├óndu-le la timp subven╚Ťiile.

kaufland carne de porc românească

Câtă carne de porc românească va ajunge pe rafturile Kaufland

Pe termen lung, reprezentan╚Ťii magazinului estimeaz─â c─â vor prelua 60% din cantitatea total─â de carne de porc produs─â pe teritoriul ╚Ť─ârii. Pentru 2018, au un obiectiv de 180.000 de porci pe an, iar pentru 2019 ÔÇô o ╚Ťint─â de 250.000 de porci anual. Pentru ca aceste ╚Ťinte s─â poat─â fi ├«ndeplinite, Cooperativa ÔÇ×╚Üara meaÔÇŁ ar urma s─â colaboreze cu peste jum─âtate din produc─âtorii de carne de porc mici ╚Öi mijlocii din Rom├ónia. Acum, are contracte cu peste 100. Florin Burculescu, pre╚Öedintele cooperativei, se declar─â ├«ncrez─âtor ├«n programul lansat ast─âzi.

Dac─â ├«n 1989 aveam 15 milioane de porci, ├«n 2000 am avut 800.000 ╚Öi ast─âzi avem patru milioane. ├Än acest mecanism, ├«n care avem garantat─â v├ónzarea c─ârnii de porc ├«n Rom├ónia, pe produc╚Ťie rom├óneasc─â, pe cereale rom├óne╚Öti, cred c─â se poate spune c─â se restarteaz─â industria de carne de porc din Rom├ónia.

Pe l├óng─â preluarea ╚Öi comercializare produselor pe rafturi dedicate, programul dezvoltat de Kaufland presupune ╚Öi o component─â de educare a fermierilor. Reprezentan╚Ťii Cooperativei ÔÇ×╚Üara meaÔÇŁ ├«╚Öi propun s─â ├«i determine pe produc─âtori s─â renun╚Ťe la soia ╚Öi s─â foloseasc─â ├«n cre╚Öterea porcinelor doar hran─â natural─â, din furaje ob╚Ťinute din agricultura rom├óneasc─â.

Pe l├óng─â sus╚Ťinerea economiei rom├óne╚Öti, un program care ├«ncurajeaz─â achizi╚Ťia de pe plan local are un impact benefic asupra mediului, elimin├óndu-se emisiile aferente transportului m─ârfurilor.

Potrivit INS, jum─âtate din carnea consumat─â de rom├óni este carne de porc. Din datele MADR, import─âm anual 230.000 de tone de porci ╚Öi carne de porc ╚Öi export─âm doar 4.000 de tone. Per total, consumul de carne de porc din Rom├ónia este mai mic dec├ót media european─â: 60 de kilograme, fa╚Ť─â de 70-75 ├«n UE.

Comentarii

comentarii