Kaufland Rom├ónia aduce prima ma╚Öin─â electric─â ├«ntr-un campionat na╚Ťional de raliu

in Transport 12 April 2018 22 Views

Kaufland Rom├ónia trimite o ma╚Öin─â electric─â s─â concureze ├«ntr-un campionat na╚Ťional de raliu, pentru prima dat─â ├«n istorie, din dorin╚Ťa de a sus╚Ťine mobilitatea cu zero emisii ╚Öi de a promova grija fa╚Ť─â de mediul ├«nconjur─âtor.┬áMa╚Öina electric─â sus╚Ťinut─â de Kaufland Rom├ónia va concura la Campionatul Na╚Ťional de Vitez─â ├«n Coasta Dunlop 2018, organizat sub egida Federa╚Ťiei Rom├óne de Automobilism Sportiv (FRAS).┬áCalendarul competi╚Ťional demareaz─â cu prima etap─â ce se va desf─â╚Öura pe 21 ╚Öi 22 aprilie la R├ó╚Önov ╚Öi se ├«ncheie pe 14 octombrie 2018.

prima ma╚Öin─â electric─â ├«ntr-un campionat na╚Ťional de raliu

Modelul VW Golf GTI va fi condus de c─âtre pilotul Sorin Ghi╚Öoi – campion na╚Ťional multiplu de raliu. Pentru a se ├«ncadra ├«n normele tehnice impuse de competi╚Ťia patronat─â de c─âtre FRAS, autovehiculul va trece printr-un proces de transformare. Omologarea acestuia va fi ob╚Ťinut─â p├ón─â la finalul lunii mai, pentru a putea concura ├«n etapa ce se va disputa ├«n zilele de 9-10 iunie 2018, la Poiana Bra╚Öov.

├Än plus, Kaufland Rom├ónia lanseaz─â un concurs ce ofer─â ╚Öansa de a ocupa locul din dreapta pilotului Sorin Ghi╚Öoi la etapa din 21-22 aprilie, ├«n care ma╚Öina electric─â va participa ca ,,deschiz─âtor de drumÔÇŁ.

Concursul se va desfășura pe pagina de Facebook Kaufland România începând de sâmbătă, 14.04.2018, ora 10:00 și până duminică, 15.04.2018, ora 23:59.

Cei patru c├ó╚Ötig─âtori vor fi desemna╚Ťi prin tragere la sor╚Ťi ╚Öi vor fi anun╚Ťa╚Ťi ├«n data de 16 aprilie 2018. Ace╚Ötia vor ocupa, pe r├ónd, un loc ├«n ma╚Öina pilotat─â de campionul multiplu de raliu ├«n timpul demonstra╚Ťiei de ,,deschiz─âtor de drumÔÇŁ de la R├ó╚Önov.

Cine este Sorin Ghișoi

Multiplu campion na╚Ťional ├«n Campionatul Na╚Ťional de Vitez─â ├«n Coast─â, Sorin Ghi╚Öoi este un pilot cu 20 de ani de experien╚Ť─â ├«n domeniul sporturilor extreme. De╚Ťine 5 titluri de campion ╚Öi dou─â titluri de vicecampion na╚Ťional, ├«ns─â a urcat pe podiumul medalia╚Ťilor de peste 50 de ori.

De asemenea, cei interesa╚Ťi pot urm─ârind canalul de YouTube Kaufland Rom├ónia, pentru a vedea┬á ├«n exclusivitate imagini video din timpul sesiunii de antrenamente, curselor ╚Öi de making-of al procesului de transformare al ma╚Öinii electrice ├«ntr-una de curse, decolantare ╚Öi colantare ma╚Öin─â, preg─âtirea tehnic─â, verificarea tehnic─â, precum ╚Öi procesul de ├«mbun─ât─â╚Ťire a performan╚Ťelor ma╚Öinii.

De-a lungul competi╚Ťiei, Kaufland Rom├ónia va organiza diferite evenimente pentru publicul larg care va dori s─â ├«ncurajeze echipa Kaufland e-Rally Team.

Suntem al─âturi de Kaufland e-Rally Team din dorin╚Ťa de a promova utilizarea ma╚Öinilor electrice, ca modalitate de deplasare eco. Nu este prima noastr─â ini╚Ťiativ─â ├«n acest sens. Am lansat ├«n anul 2016 prima re╚Ťea public─â de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare rapid─â a ma╚Öinilor electrice din Rom├ónia, pe care am pus-o la dispozi╚Ťia tuturor ├«n mod gratuit. ├Än 2018, am ajuns la peste 20 de sta╚Ťii amplasate ├«n parc─ârile noastre, oferind astfel o autonomie ╚Öi mai mare ├«n deplasareÔÇŁ, a declarat Valer Hanca╚Ö, Director Comunicare ╚Öi Corporate Affairs Kaufland Rom├ónia.

Fanii echipei pot afla mai multe informa╚Ťii ╚Öi pot urm─âri rezultatele Kaufland e-Rally Team ├«n Campionat pe www.kaufland.ro/e-rallyteam.

 

Date tehnice VW GOLF GTI CUP

Ma╚Öina VW GOLF GTI CUP va trece printr-o serie de modific─âri ╚Öi va fi omologat─â de Federa╚Ťia interna╚Ťional─â de automobilism (FIA). Printre modific─ârile ce vor fi efectuate se num─âr─â:

┬Ě schimbarea motorului termic cu unul electric performant;

┬Ě ├«nlocuirea sistemului de alimentare cu combustibil cu un sistem de alimentare electric─â a motorului;

┬Ě upgrade al suspensiei ╚Öi al sistemului de fr├ónare;

┬Ě dotarea ma╚Öinii cu jante ╚Öi anvelope specifice regimului de curse;

┬Ě upgrade al sistemului de siguran╚Ť─â;

┬Ě dotarea cu sistem de comunica╚Ťii performant ╚Öi cu sistem de camere video ├«n interior ╚Öi exterior.

Ma╚Öina nu polueaz─â deloc chimic ╚Öi aproape deloc fonic, este eficient─â din punct de vedere tehnic, u╚Öor de manevrat, av├ónd o reac╚Ťie de r─âspuns extrem de rapid─â la comenzi, un demaraj demn de filmele de ac╚Ťiune. Componenta ecologic─â nu este nici ea de neglijat, ca surs─â de alimentare put├óndu-se folosi curent electric ob╚Ťinut din resurse alternative de energie, precum cea eolian─â, solar─â sau hidroenergie.

 

Comentarii

comentarii