Kaufland România introduce pungile biodegradabile compostabile și săculeții reutilizabili

in Business, Deseuri, Domenii, EcoINOVATIE, EcoLIFESTYLE 1 October 2019 390 Views

Kaufland România dă startul unei campanii de comunicare prin care clienții sunt încurajați să folosească cât mai puține pungi, în mod responsabil, limitând irosirea lor, să vină cu punga de acasă și să reducă astfel cantitățile de deșeuri generate.

Astfel, începând cu 1 octombrie compania de retail a introdus în magazine pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume – fructe, vitrina cu servire asistată, produsele care se vând vrac și raionul de pâine.

Acestea pot fi achiziționate de către clienți la 0,10 lei/bucată. În acest mod, Kaufland încearcă să limiteze utilizarea excesivă a pungilor de unică folosință, fie ele și biodegradabile.

Fiind oferite în mod gratuit atâta timp, ne-am consolidat obiceiul de a considera pungile de unică folosință fără valoare și de aceea să le folosim excesiv, să le irosim, fără să ne gândim că ele au un impact de mediu. Generăm foarte multe deșeuri și este timpul să ne schimbăm obiceiurile la cumpărături. Am listat pungi biodegradabile, însă suntem prima rețea de retail care nu le va oferi gratuit, din dorința de a limita irosirea lor și a transmite clienților un mesaj de responsabilitate”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Pe lângă pungile biodegradabile, Kaufland România a listat și o alternativă specială pentru clienți: săculeți reutilizabili pentru cântărirea produselor de la raionul legume-fructe. Săculeții vor putea fi achiziționați la prețul de 5.99 lei, pachetul cu 2 bucăți.

Estimările arată că prin introducerea acestor măsuri în magazine, cantitatea de plastic de unică folosință, nereciclabil, este redusă cu 40 de tone de ambalaje/lună.

Noile pungi biodegradabile compostabile aduc un nou standard pe piața de retail

Noile pungi sunt realizate din amidon de porumb, sunt 100% iodegradabile compostabile și conțin un minim 40% materie primă bio obținută din surse regenerabile organice.

Kaufland este singurul lanț de retail la ora actuală care oferă pungi cu certificare TÜV HOME OK Compost, ceea ce înseamnă că sunt complet biodegradabile în condiții obișnuite compostării, acasă, și nu industrial. Spre deosebire de acestea, pungile Industrial OK Compost sunt garantate ca fiind biodegradabile doar într-un centru de compostare industrială.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2020, toate sacoșele tip maieu, de la casele de marcat din magazinele Kaufland vor fi înlocuite cu o variantă reutilizabilă.

Circuit complet

În plus, în parcările a 17 magazine poți găsi aparate automate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri, sticlă și doze de aluminiu. În primele 6 luni ale acestui an au fost colectate aproximativ 32 de tone de ambalaje.

Până la finalul anului 2021, obiectivul este ca toate magazinele Kaufland din România să beneficieze de acest tip de infrastructură de reciclare.

Comentarii

comentarii