Kelp Jerky, gustarea din alge cu mulți nutrienți necesari organismului

in EcoLIFESTYLE 30 April 2018 34 Views

Kelp Jerky este o gustare din alge care furnizează organismului multe vitamine și minerale, plus fibre, fier și de zece ori mai mult calciu decât laptele. Toate acestea alături de doar două grame de zaharuri, din sirop de arțar organic, față de 10 grame, câte conțin gustările proteice din soia.

Kelp Jerky, gustarea din alge cu mulți nutrienți necesari organismului

Compania Akua a creat o gustare 100% vegană, din alge, care furnizează organismului 8 grame de proteine și două grame de sirop de arțar organic, față de gustările proteice din soia, care vin la pachet cu 10 grame de zahăr.

Kelp, algele folosite pentru aceste gustări, au multe vitamine (A, B1, B2, C, D și E), minerale, fitonutrienți, amino-acizi, grăsimi Omega 3, fibre, zinc, magneziu, fier, potasiu, cupru și calciu. De fapt, conțin cea mai mare concentrație naturală de calciu găsită în orice aliment, de zece ori mai mult decât în lapte.

Acest tip de algă, de culoare galben muștar, este una din puținele alimente care își măresc volumul în stomac, ajutându-te să te simți mai mult timp sătul. În plus, stimulează organismul să absoarbă mai multă apă și este o sursă naturală de iod, care stimulează metabolismul.

Gustările Kelp Jerky, care sunt vândute în ambalaje reciclabile, sunt disponibile în trei arome: sare de mare și susan, turmeric și cocos și rozmarin și barbeque. Rețetele au fost create de Will Horowitz, un cunoscut bucătar chef din New York.

vegis.ro
În 42,5 grame de Kelp Jerky cu aromă de turmeric se găsesc 70 de calorii, 1 gram de grăsime, 380 mg de sodiu, 10 grame de carbohidrați, 8 grame de fibre, 160 micrograme de iod, 2 grame de zahăr și 8 grame de proteine.

Printre ingredientele folosite pentru Kelp Jerky se numără alge, ciuperci, făină de năut, drojdie nutritivă, sirop de arțar, proteine din mazăre, oțet balsamic și suc de lămâie. Pentru fiecare tip de gustare sunt folosite anumite ingrediente care dau aroma: sare de mare, susan, nori, turmeric, ghimbir, chili, cocos, rozmarin, roșii, ardei iuți afumați.

Kelp Jerky, gustarea din alge cu mulți nutrienți necesari organismului

Algele Kelp, pe care compania Akua le transformă în gustări, sunt crescute în ferme direct în ocean și nu au nevoie de apă proaspătă, fertilizatori sau pământ uscat pe care să crească. Culturile de alge ajută și mediul, pentru că aceste plante absorb de cinci ori mai mult dioxid de carbon din apă decât o fac plantele terestre din aer.

Pentru viitor, pe lângă Kelp Jerky, Akua are în plan să comercializeze burgeri, cârnați, supă, dressing-uri, toate din alge Kelp.

Prin campania de Kickstarter, compania a reușit să strângă 71.141 de dolari de la 1.324 de persoane, față de 25.000 de dolari, cât își propusese.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KGkFXe2i-I8]

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii