Kenya interzice pungile din plastic și impune pedepse cu închisoarea pentru cei care încalcă legea

in Business, EcoLIFESTYLE, Poluare 30 August 2017 514 Views

Patru ani de ├«nchisoare sau o amend─â de 40.000 de $. Acestea sunt pedepsele maxime pe care le pot primi produc─âtorii, v├ónz─âtorii ╚Öi cei care folosesc pungi din plastic ├«n Kenya. Oficialii din guvern spun c─â primii viza╚Ťi sunt produc─âtorii ╚Öi v├ónz─âtorii, informeaz─â The Guardian.

plastic

foto: wikimeida commons

M─âsura a intrat ├«n vigoare la ├«nceputul acestei s─âpt─âm├óni ╚Öi cei viza╚Ťi sunt cei care folosesc, produc sau import─â pungi de plastic. Pedeapsa minim─â pentru aceste infrac╚Ťiuni este o amend─â de 19.000 de $ sau un an de ├«nchisoare. Singura excep╚Ťie prev─âzut─â de lege este acceptat─â doar ├«n cazul produc╚Ťiei de pungi de plastic folosite ├«n scop industrial.

Circa 100 de milioane de pungi din plastic sunt distribuite în fiecare an în supermarket-urile din Kenya, potrivit ONU. Aceste deșeuri blochează canalizările, nu se descompun și distrug mediul, potrivit guvernului kenyan.

Pe parcursul a zece ani, Kenya a avut trei încercări pentru a trece această măsură. Acum că a fost luată, nu toată lumea este de acord cu ce prevede aceasta.

Samuel Matonda, purt─âtorul de cuv├ónt al Asocia╚Ťiei Produc─âtorilor din Kenya, a spus c─â decizia ├«nseamn─â pierderea a 60.000 de locuri de munc─â ╚Öi sf├ór╚Öitul activit─â╚Ťii pentru 176 de produc─âtori.

ÔÇ×Efectele imediate vor fi foarte grave. Le vor afecta chiar ╚Öi pe femeile care v├ónd legume ├«n pia╚Ť─â ÔÇô cum ├«╚Öi vor duce clien╚Ťii cump─âr─âturile acas─â?ÔÇŁ, a declarat Matonda.

Lan╚Ťurile de supermarketuri din Kenya, precum Carrefour sau Nakumatt, au ├«nceput deja s─â ofere o alternativ─â clien╚Ťilor: pungile din textil.

Camerun, Guineea, Mali, Tanzania, Uganda, Etiopia, Mauritania ╚Öi Malawi sunt printre ╚Ť─ârile de pe continentul african care au adoptat sau sunt pe cale s─â adopte legi care s─â interzic─â folosirea pungilor din plastic.

Citește și: Două adolescente au convins oficialii din Bali să interzică pungile de plastic

Cite╚Öte ╚Öi:┬á├Änc─â o ╚Ťar─â decide s─â interzic─â pungile de plastic ├«n supermarketuri. Care este aceasta

Comentarii

comentarii