KFC implementează sistemul propriu de donare de produse alimentare în Brașov

in Business, Companii, Siguranta alimentara 21 June 2019 57 Views

KFC România include un nou partener în programul Harvest, respectiv Fundația Bucuria Darului, din Brașov, alături de alte două organizații non-guvernamentale din București.

Programul Harvest este o inițiativă de responsabilitate socială care adresează două probleme mari, identificate la nivel internațional: nevoile organizațiilor non-guvernamentale care au în grijă persoane ce provin din medii defavorizate și risipa alimentară.

Astfel, a fost creat un sistem de donare de alimente către anumite asociații care îndeplinesc criteriile de includere în programul Harvest.

În 2017, România se alătură acestei inițiative şi donează, în decursul unui an, peste 1.000 de kg de produse de pui la peste 200 de beneficiari, parte din cele două organizații partenere: Asociația Caritas București și Organizația Umanitară Concordia.

La Braşov, aproximativ 450 de persoane primesc o masă caldă sau pachete cu alimente la Cantina „Mulţumesc” din oraş. Săptămânal, alte 600 sute de pachete cu alimente şi cele necesare sunt trimise în satele din împrejurimile Braşovului.

Restaurantele din Braşov care vor dona hrană în cadrul colaborării sunt KFC Piaţa Sfatului şi KFC Mall Coresi.

“Cu un portofoliu de branduri din industria de food, trebuie să avem în vedere oportunitățile de a ne implica în arii conexe, precum deficitul de alimente în mediile defavorizate și risipa alimentară, probleme din ce în ce mai prezente pe agenda publică. Programul Harvest răspunde la aceste două nevoi și susține cu produse KFC organizații non-guvernamentale. Am inițiat programul în 2017 printr-o colaborare cu două organizații locale, iar rezultatele obținute ne-au încurajat să ne extidem la nivel național. Cu siguranță, planurile noastre nu se opresc aici și vom identifica în continuare potențiali parteneri în zonele în care KFC România operează”, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager, Sphera Franchise Group.

Printre produsele KFC România care pot fi donate se numără: Zinger fillet, Fillet, Fillet bites, Crispy Strips sau bucăţi de pui. De asemenea, introducerea unei organizații non-guvernamentale ca partener în cadrul programului presupune verificarea unor standarde obligatorii: o bucătărie complet echipată care să dețină toate autorizațiile legale, condiții de transport care să permită menținerea unei temperaturi adecvate, ustensile pentru gătit, ș.a.

Programul Harvest este implementat la nivel internațional în mai multe țări, precum: SUA, Puerto Rico, Marea Britanie, Canada, Spania, Italia, Africa de Sud, iar acum în Europa de Est. În aceste țări, restaurantele KFC donează, în fiecare an, aproape 1.600 de tone de alimente bogate în proteine, către organizațiile non-guvernamentale.

În 2017, KFC România s-a alăturat acestui demers, având ca scop combaterea foametei și a risipei alimentare și va continua acest program, dezvoltându-se la nivel național, pentru a susține cât mai mulți beneficiari.

Comentarii

comentarii