KLM a redus cu 50% consumul de dioxid de carbon pe fiecare pasager, în ultimii 10 ani

in Business, Politici verzi, Poluare, Transport 13 May 2019 60 Views

Compania aerian─â olandez─â KLM a anun┼úat c─â, ├«n ultimii zece ani, a redus cu 50% consumul de dioxid de carbon pe fiecare pasager, dar ┼či cantitatea de de┼čeuri.

KLM este singura companie aerian─â din Europa care opereaz─â zboruri intercontinentale alimentate par╚Ťial cu bio-kerosen, un substitut sustenabil al kerosenului, la finalul anului 2018 fiind operate aproximativ 1.500 de zboruri alimentate cu 1.318 tone de bio-kerosen.

Pe l├óng─â alimentarea cu combustibil sustenabil, KLM ╚Ťinte╚Öte s─â reduc─â de╚Öeurile cu p├ón─â la 50% ├«n 2030 prin cele 14 tipuri de reciclare de care dispune, ├«n 2018 fiind cu 9% mai pu╚Ťine de╚Öeuri dec├ót ├«n 2011.

ÔÇ×Grija pentru mediu este una dintre priorit─â╚Ťile companiei noastre la nivel global ╚Öi o constant─â ├«n deciziile strategice de business, nu doar de anul acesta, ci ├«nc─â de acum mai bine de 10 ani. Astfel, suntem m├óndri c─â ├«n ultimii 10 ani am redus cu 50% consumul de COÔéé pe fiecare pasager, dar ╚Öi cantitatea de de╚Öeuri reziduale ale companieiÔÇŁ, a declarat Alexandru Dobrescu, Managing Director Air France KLM Romania.

Reînnoirea aeronavelor și reciclarea materialelor

KLM se implic─â activ ├«n promovarea recicl─ârii, nu doar a materialelor folosite la bord (t─âvi╚Ťe, tac├ómuri, carton ╚Öi h├órtie), dar ╚Öi a altor materiale precum vechile uniforme ale ├«nso╚Ťitorilor de bord. Spre exemplu, tapi╚Ťeria scaunelor noii clase World Business Class KLM este realizat─â din uniforme ale ├«nso╚Ťitorilor de bord, reciclate.

Tot ceea ce rezult─â din re├«nnoirea aeronavelor sale este ulterior reciclat ╚Öi valorificat, inclusiv ├«n obiecte de design realizate (printre altele) de Academia de Design din Eindhoven. Acum doi ani, ├«n parteneriat cu MOAM (Mode Amsterdam), KLM a sus╚Ťinut o colec╚Ťie vestimentar─â realizat─â integral din elemente reciclate de la bordul aeronavelor renovate.

9.4 milioane de sandwich-uri produse sustenabil servite pe zborurile europene

KLM opteaz─â pentru pentru serviciul de catering responsabil pentru zborurile europene, care s─â minimizeze c├ót de mult posibil impactul negativ asupra mediului prin promovarea comer╚Ťului echitabil ╚Öi a produselor fabricate ├«ntr-un mod prietenos cu animalele. KLM a fost prima companie care a ├«ncetat s─â mai foloseasc─â pui ╚Öi ou─â de la ferme care nu au sigiliul de protec╚Ťie a animalelor.
D

Timp de 100 de ani, KLM a fost un pionier ├«n industria aerian─â ╚Öi este cea mai veche companie aerian─â care ├«nc─â mai func╚Ťioneaz─â sub numele s─âu original.

KLM a ├«nregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri ├«n 2018, oferind pasagerilor s─âi zboruri directe c─âtre 162 de destina╚Ťii cu o flot─â modern─â de peste 214 de aeronave.

Comentarii

comentarii