Kofi Anan a lansat un forum pentru combaterea schimbarilor climatice

in Aer 18 October 2007 65 Views

Kofi Anan, fostul secretar general al ONU, a lansat "Global Humanitarian Forum", axat pe coordonarea eforturilor internationale de combatere a efectelor incalzirii globale, informeaza Reuters.

Forumul are sediul in Geneva si este finantat de autoritatile elvetiene. Din comitetul de conducere fac parte reprezentanti ai ONU, fosti presedinti, bancheri si academicieni din tari bogate si sarace. Forumul isi propune sa adune deciziile majore de la nivel global pentru prima intalnire anuala de la Geneva care va avea loc in iunie 2008.

"Trebuie sa atragem atentia publicului mondial asupra faptului ca incalzirea globala are loc chiar acum si ca trebuie sa cooperam pentru a o combate", a declarat Kofi Anan. Rajendra Pachauri , coordonator al Intergouvernamental Panel on Climate Change (ONU) care a castigat premiulNobel pentru Pace, considera ca forumul va inlesni colaborarea in acest domeniu.

Jan Egeland, cunoscut activist al programelor umanitare ONU si membru al comitetului de conducere, a declarat ca la nivel mondial mor de cinci ori mai multi oameni din cauza dezastrelor naturale provocate de schimbarile climatice decat din cauza razboaielor.

Foto: reuters.com

Comentarii

comentarii