Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2 prin procesul de reducere a emisiilor

in Aer, Business, Companii, Impact, Politici verzi, Poluare 4 July 2019 57 Views

Konica Minolta anunţă că a marchat patru ani de la debutul procesului de reducere a emisiilor de carbon prin care a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 până în prezent.

Pentru compensarea emisiilor de carbon, Konica Minolta Business Solutions Europa a ├«ncheiat ├«n 2015 un parteneriat cu expertul interna╚Ťional ├«n protec╚Ťia mediului, ClimatePartner.

Astfel, prin programul ┬źNeutralitatea carbonului activ┬╗, Konica Minolta ofer─â de patru ani clien╚Ťilor solu╚Ťii de compensare a emisiilor de carbon.

Clien╚Ťi din 11 ╚Ť─âri s-au al─âturat acestui demers, compens├ónd peste zece milioane de CO2. Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme CO2 printr-o serie de ini╚Ťiative de protejare a mediului. Unul dintre aceste demersuri este transformarea sediului european Konica Minolta din Langenhagen ├«ntr-unul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, al─âturi de compensarea emisiilor la evenimentele ╚Öi t├órgurile organizate.

ÔÇ×Ne asum─âm responsabilitatea de a reduce semnificativ impactul emisiilor de carbon asupra mediului. Eforturile noastre de combatere a emisiilor de carbon constituie un element cheie ├«n acest demers. Programul nostru, ┬źNeutralitatea carbonului activ┬╗, derulat ├«n colaborare cu partenerul ClimatePartener, ne permite s─â punem la dispozi╚Ťia clien╚Ťilor no╚Ötri un instrument eficient de prevenire ╚Öi reducere a emisiilor de CO2. Parteneriatul dintre Konica Minolta ╚Öi ClimatePartner a ajuns deja la al cincilea anÔÇŁ, a declarat Teresa Haller-Mangold, Manager al Diviziei de Sustenabilitate a Konica Minolta Business Solutions Europa.

Clien╚Ťii ├«nscri╚Öi ├«n acest program sunt inclu╚Öi ├«ntr-un proiect de compensare a carbonului, certificat cu Gold Standard, ├«n Aruba: un parc eolian cu o capacitate total─â de 30 megawa╚Ťi ce reduce consumul de motorin─â ╚Öi al╚Ťi combustibili prin producerea de energie eolian─â.

Konika spune c─â acest proiect contribuie la combaterea ├«nc─âlzirii globale ├«n dou─â moduri: ├«n primul r├ónd, arderea combustibililor pentru producerea de energie electric─â genereaz─â o cantitate semnificativ─â de CO2; ├«n al doilea r├ónd, insulele Caraibe import─â combustibili din alte ╚Ť─âri, ceea ce influen╚Ťeaz─â negativ mediul.

ÔÇ×Aceste proiecte ne ajut─â s─â avem at├ót o abordare corect─â a schimb─ârilor climatice, c├ót ╚Öi un impact pozitiv asupra societ─â╚Ťilor locale.ÔÇŁ a ad─âugat Teresa Haller-Mangold.

├Än ianuarie 2018, opera╚Ťiunile Konica Minolta la sediul european din Langenhagen au fost neutre din punct de vedere al emisiilor de gaze. Toate emisiile produse, de la consumul de energie p├ón─â la c─âl─âtoriile ├«n interes de afaceri, sunt reduse ÔÇô inclusiv cele produse ├«n urma unor evenimente interna╚Ťionale precum particip─âri la t├órguri sau Campusul de Leadership European.

Prin toate aceste demersuri de reducere a emisiilor de carbon, Konica Minolta a compensat peste 16 milioane de kilograme de CO2.

Totodat─â, Konica Minolta ├«╚Öi ├«ndreapt─â aten╚Ťia spre folosirea surselor de energie alternativ─â. ├Än ianuarie 2019, s-a al─âturat ini╚Ťiativei RE100, asum├óndu-╚Öi angajamentul de a folosi 100% energie electric─â ob╚Ťinut─â din surse regenerabile p├ón─â ├«n 2050. Sediul central Konica Minolta este deja complet alimentat cu energie regenerabil─â. Toate aceste ac╚Ťiuni sunt ├«n concordan╚Ť─â cu demersul ecologic pe termen lung al companiei – Eco Vision 2050, ini╚Ťiat ├«n 2009 ├«n sprijinul reducerii emisiilor de CO2 cu 80% p├ón─â ├«n 2050, fa╚Ť─â de nivelul din 2005.

Obiectivul Konica Minolta pe termen mediu, de a reduce emisiile de carbon cu 40% până în 2016, a fost depășit, atingându-se un procent de 49%.

├Än ianuarie 2019, Konica Minolta a mai fost desemnat─â drept una dintre cele mai sustenabile 100 de corpora╚Ťii din lume ├«n topul Global 100, realizat de Corporate Knights.

Comentarii

comentarii