Konica Minolta a primit noi certificari pentru mediu si CSR

Konica Minolta a primit recent importante distinctii pentru protectia mediului inconjurator si pentru activitati de responsabilitate sociala (CSR), se arata intr-un comunicat al companiei.

 In plus fata de primirea noii certificari Blue Angel Mark, produsele Konica Minolta au primit statutul “Gold” pentru indeplinirea unor criterii stricte de mediu Electronic Products Environmental Assessment Tool (EPEAT). Aceasta  este o metoda de informare a companiilor, guvernelor si consumatorilor cu privire la impactul pe care il au asupra mediului produsele electronice si care ii ajuta sa achizitioneze echipamente ecologice”, potrivit reprezentantilor Konica Minolta

Compania a primit prima certificare Blue Angel din sectorul copiatoarelor, in anul 1992. In plus, EPEAT, registrul global pentru produse IT ecologice, a adaugat 14 modele de multifunctionale bizhub in lista de produse din Statele Unite, toate cu statutul “Gold”.

Blue Angel este una dintre cele mai cunoscute etichete ecologice la nivel mondial si, in acelasi timp, un ghid de incredere pentru procesul de achizitie in conditii de siguranta pentru mediu.

Noile criterii revizuite ale Blue Angel Mark (RAL-UZ 171) aduc modificari ale unor parametri, ca de exemplu, introducerea unor valori de testare pentru particule fine si foarte fine (UFPs) pentru echipamentele de birou, inasprirea cerintelor pentru calcularea energiei si micsorarea limitelor de consum de energie sau modificarea limitelor in modul sleep.

Suntem mandri ca am primit aceste doua distinctii care confirma dorinta noastra de a atinge un stadiu superior. Si, cel mai important pentru noi, acestea reprezinta inca o confirmare pentru clientii nostri, aceea ca folosesc   echipamente dintre cele mai bune, inclusiv din punct de vedere ecologic„, a spus Benjamin Bossdorf-Zimmer, manager de echipa Sustainability Group, International Marketing Division Konica Minolta Business Solutions Europa.

In ceea ce priveste ecologia, compania are scopuri ecoambitioase, definite in Viziunea Eco 2050. Acestea sunt clasificate in obiective concrete cuprinse intr-un plan ecologic pe termen mediu pana in 2015, care acopera mai multe domenii, cum ar fi masuri pentru diminuarea incalzirii globale, sustinerea unei societati orientate spre reciclare, reducerea riscului de substantele chimice, restaurarea si conservarea biodiversitatii.

spot_img

Ultimele știri