La Fukushima, ridichea are forma mainii lui Mickey Mouse

in Sol 17 July 2013 310 Views

La 2 ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima Daiichi, Japonia, consecintele radiatiilor pot fi remarcate, mai ales in gradinile de zarzavat sau in livezile japonezilor, legumele si fructele avand forme dintre cele mai ciudate, cauzate de mutatii genetice.

Legumele si fructele sunt foarte ciudate. Rosiile s-au transformat in vinete, ridichile au forma mainii lui Mickey Mouse, iar castravetii sunt uriasi. Toate aceste mutatii genetice sunt consecintele dezastrului de la centrala nucleara Fukushima, care nu a reusit sa reziste cutremurului din 2011ÔÇŁ, scrie gentside.com.

Chiar daca guvernul japonez a dat asigurari, la acea vreme, ca situatia este sub control, solul si apa din preajma centralei nucleare au fost puternic afectate de radiatii. La doar cateva zile dupa catastrofa de la Fukushima, nivelul radioactivitatii in zona era de 380 de ori peste limita normala.

Si pestii au suferit mutatii genetice insa, cu toate acestea, Japonia ramane una dintre tarile care consuma cel mai mult peste din lume si, in acelasi timp, se numara printre statele care exporta intensiv peste sau produse din peste.

Comentarii

comentarii