Lafarge: 110 mii euro investiti intr-un centru de produse traditionale

Lafarge a investit pana in acest moment peste 110.000 de euro in Centrul Regional de Produse Traditionale ECOPROD din localitatea Hoghiz. Centrul a fost infiintat pentru a sustine activitati generatoare de venituri alternative din agricultura si din biodiversitatea locala, in beneficiul membrilor comunitatii.

Proiectul Lafarge face parte dintr-un plan national de creare de locuri de munca in comunitatile in care Grupul are operatiuni industriale, prin incurajarea spiritului antreprenorial si asociativ. Planul consta in crearea de locuri de munca la nivel local de catre 75% din operatiunile de la nivel national pana in 2020. Centrul produce si comercializeaza produse alimentare conservate ca zacusca, gemuri sau dulceturi.

„Pe langa investitia financiara si in materiale de constructii, membrii fondatori au primit consultanta juridica si de profil, au participat la cursuri de specialitate si au invatat sa isi gestioneze propria afacere, implicandu-se in toate deciziile importante care au dus la crearea centrului”, a declarat Arpad Farkas, Director al Uzinei Hoghiz, Lafarge.

Lafarge a pus la dispozitia fostilor sai angajati un fost camin dezafectat care apartinea uzinei din Hoghiz. Lucrarile de renovare si de modernizare a celor 270 mp ai cladirii au inceput in toamna anului 2011 si au fost finalizate in aceasta toamna.

“Ni s-a oferit oportunitatea unica de a valoriza produsele noastre traditionale locale, facute dupa retete proprii, unele dintre ele chiar transmise din generatie in generatie. La randul nostru, oferim aceasta sansa tuturor celor care doresc sa creeze propria marca de gem sau dulceata, avand astfel o sursa de venit in plus. Doua sortimente de zacusca, cu vinete si cu ciuperci, au fost primele produse realizate de angajatii ECOPROD, acestea avand parte de un moment special de degustare”, a declarat Petre Holerga, Presedintele Asociatiei ECOPROD.

Asociatia non-profit ECOPROD a fost creata in primavara anului 2011 si este formata din 10 membri fondatori, toti fiind fosti angajati Lafarge sau membrii de familie ai fostilor angajati Lafarge. Asociatia este deschisa pentru noi membri si permite persoanelor din comunitate, care nu sunt membre, sa beneficieze de spatiile de productie.

In Romania, Lafarge produce materiale de constructii de 15 ani si are o acoperire geografica nationala prin cele 40 de amplasamente industriale unde opereaza peste 1.000 de angajati sau olaboratori.

Lafarge a intrat in clasamentul global "Dow Jones Sustainability Index", primul indice global de dezvoltare durabila, in 2010, ca o recunoastere a actiunilor sale de dezvoltare durabila.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri