Lansare oficială pentru World Cycling Alliance. Asociația Green Revolution, membră a organizației

in Transport 17 January 2019 230 Views

World Cycling Alliance (WCA), organizație internațională non-profit axată pe promovarea ciclismului în beneficiul oamenilor din întreaga lumea, a fost lansată oficial în cadrul celei de-a 98-a conferințe anuale a Consiliului de Cercetare al Transporturilor, la care au participat peste 13.000 de profesioniști din domeniul transporturilor.


WCA își propune să servească drept voce unificată, eficientă și neguvernamentală care conectează și promovează cele mai bune eforturi globale de creștere și îmbunătățire a ciclismului. WCA, care cuprinde deja peste 100 de organizații membre din toate continentele, va lucra pentru dezvoltarea și extinderea parteneriatelor cu agenții guvernamentale, ONG-uri, întreprinderi, fundații și persoane fizice.

Misiunea noastră este de a promova ciclismul ca mod de transport, dar și ca formă de agrement și turism. WCA crede cu fermitate în potențialul ciclismului de a contribui la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU din 2030. De asemenea, dorim să construim gradul de conștientizare a bicicletei ca un instrument universal, care poate transforma viețile din întreaga lume prin creșterea accesului la educație, locuri de muncă, asistență medicală și rețele sociale”, a declarat Președintele WCA, Raluca Fișer.

Ciclismul este soluția de conservare a structurii ecologice a societății”, a adăugat DV Manohar, Vicepreședint și trezorierul WCA.

World Cycling Alliance include mai mulți lideri globali, reprezentanți ai organizațiilor de susținere pentru bicicliști de pe fiecare continent. Promovarea puternică de până acum a stimulat creșterea numărului de biciclete în multe orașe, țări și regiuni. Însă, la scară globală, a lipsit un element cheie: o voce neguvernamentală unificată, eficientă care să conecteze și să promoveze cele mai bune eforturi.

Consiliul WCA AISBL:

  • Raluca Fiser, Federația Europeană a Ciclistilor, Președinte;
  • DV Manohar, Federația Internațională de Ciclism din India, Vicepreședinte și Trezorier;
  • Tim Blumenthal, Oameni pentru biciclete, Vicepreședinte;
  • Christian Haag, Bike South Australia, Vicepreședinte;
  • Ze Lobo, Transporte Ativo, Vicepreședinte;
  • Chengnon Hsu, Asociația de ciclism Formosa Lohas, Vicepreședinte;
  • Amanda Ngabirano, Organizația Africană pentru Ciclism Urban, Vicepreședinte.

Comentarii

comentarii