Leasingul auto ofera variante ecologice

in Stiri 12 May 2012 128 Views

Emisiile de CO2 ale flotelor de automobile vor fi monitorizate permanent, cu ajutorul unui program denumit GreenPlan.

Programul este dezvoltat de compania LeasePlan, specializata in leasing operational.

GreenPlan include mai multe componente: consultanta in alegerea autovehiculelor, raportare flote (inclusiv monitorizarea emisiilor de CO2), cursuri de eco-driving, precum si implementarea unei politici de flota auto, in cadrul strategiei de dezvoltare a companiei beneficiare.

Prin GreenPlan, LeasePlan ofera consultanta clientilor atat pentru cresterea performantei financiare, cat si pentru adaptarea politicii auto in vederea reducerii consumului de combustibil si a emisiilor de CO2.

12 la suta din emisiile mondiale de CO2 provin de la autovehicule

La nivel mondial, emisiile de CO2 ale autovehiculelor reprezinta 12 la suta din totalul emisiilor de CO2. Cu ajutorul GreenPlan, fiecare companie a carei flota este administrata de LeasePlan primeste rapoarte lunare cu informatii privind amprenta de CO2, atat pentru intreaga flota, cat si pentru fiecare masina in parte.

Astfel, companiile sunt ajutate, pe de-o parte, sa isi reduca cheltuielile cu administrarea flotelor, iar, pe de alta parte, isi pot minimiza impactul pe care il au asupra mediului.

“Suntem constienti ca, pe termen lung, interesele clientilor nostri sunt cel mai bine satisfacute prin adoptarea unei conduite sustenabile si responsabile social. In acest sens, dezvoltam produse si servicii si colaboram cu diferiti parteneri in vederea imbunatatirii performantei flotelor, atat din punct de vedere operational, cat si din punct de vedere ecologic. GreenPlan este poate cel mai bun exemplu in acest sens“, declara Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.

Starea anvelopelor poate fi monitorizata online

GreenPlan nu este singura initiativa LeasePlan integrata in politica de sustenabilitate a companiei. Tires Management este o aplicatie on-line, unica pe piata de leasing operational, care permite companiilor sa acceseze informatii in timp real despre starea anvelopelor masinilor aflate in exploatare.

Tires Management este o platforma on-line de tip business to business si business to consumer, dedicata managementului si gestiunii anvelopelor pentru parcul de autovehicule, avand ca scop micsorarea amprentei de CO2 prin mentinerea anvelopelor in stare optima.

Masinile electrice si hibrid pot fi utilizate in leasing

Tot pentru imbunatatirea performantelor flotelor auto, LeasePlan Corporation N.V a incheiat un parteneriat cu Toyota Motor Europe, filiala europeana a celui mai mare producator de automobile hibrid din lume. Pe baza acestui parteneriat, clientii corporatisti pot avea la dispozitie vehiculelor hibrid.

Aceasta initiativa corespunde si intentia Toyota de popularizare a tehnologiei full hybrid, care are capacitatea de a reduce emisiile de CO2, noxele si emisiile de particule, imbunatatind astfel calitatea aerului.

"Odata cu lansarea comerciala a modelului hibrid Toyota Prius Plug-In, parteneriatul cu LeasePlan sprijina angajamentul nostru de a oferi clientilor companii cu flote auto solutii de mobilitate mai prietenoase cu mediul si mai eficiente energetic. Toyota a vandut deja pe piata aproape 3,3 milioane de vehicule hibrid, iar lansarea pe piata a modelului hibrid Prius Plug-In reprezinta un pas important in traseul companiei catre mobilitate sustenabila prin reducerea consumului energetic, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de CO2", declara Didier Leroy, presedinte al Toyota Motor Europe.

Tot in scopul “mobilitatii sustenabile”, LeasePlan Corporation a incheiat un acord cu firma Opel in vederea livrarii a circa 650 de autovehicule Opel Ampera pentru flotele clientilor sai, pana la finele anului 2012.

Cu noul sistem de propulsie Voltec, masina Opel Ampera poate parcurge 60 de kilometri numai pe baza de energie electrica, fara emisii de carbon.

Reincarcarea se poate realiza de la orice priza electrica de 230 V. Autonomia automobilului poate fi insa extinsa la peste 500 de kilometri, cu ajutorul unui generator de energie electrica alimentat de un motor pe benzina de 1,4 litri. Motorul termic dezvolta o putere de 61 kW (82 CP).

Modelul Opel Ampera va fi disponibil pe 12 piete europene, iar cele doua companii partenere, Opel si LeasePlan Corporation, vor organiza un turneu de sase luni pentru prezentarea modelului Ampera catre publicul larg.

Oferta de masini electrice si hibrid in sistem leasing ar putea genera si cresterea popularitatii acestora in Romania. Din pacate, in anul 2011, in Romania s-au vandut numai cinci automobile electrice, cumparatorii fiind doar companii – nu si persoane fizice.

Guvernul a incercat sa stimuleze achizitionarea de automobile electrice si hibrid si prin infiintarea unei sectiuni speciale a programului "Rabla". "Suma alocata in anul 2011, pentru autovehicule cu sistem de propulsie electric si / sau hibrid, prin Programul Rabla, a fost de 5 milioane de lei”, a declarat, pentru Green Report, Adriana Stroe, purtator de cuvant al Administratiei Fondului pentru Mediu.

LeasePlan Corporation N.V. este cea mai mare companie de management de flote și autovehicule din lume. In anul 2011, profitul net al companiei a inregistrat o crestere de 13 la suta, atingand valoarea de 225 milioane euro.

“Flota aflata in administrarea LeasePlan a atins, la finalul anului 2011, 6.267 autovehicule, in cre╚Ötere cu 30 la suta fata de 2010. Pentru anul in curs, avem in plan investitii de 30 milioane euro pentru achizitionarea de noi autovehicule. Pana la finalul anului 2012, ne dorim o crestere cu aproximativ 20 la suta a flotei existente, pana la 7.400 de autovehicule”, explica Bogdan Apahidean.

Printre clientii LeasePlan Romania se numara OMV Petrom, CEZ, E.ON, Ursus, Coca-Cola HBC Romania, METRO Cash & Carry, Silcotub si IBM Romania.

Mihai Diac
 

Comentarii

comentarii