Lego va lansa primele piese sustenabile de plastic din plante în cursul acestui an

in EcoLIFESTYLE 5 March 2018 183 Views

Lego va lansa ├«n cursul acestui an primele piese de joc f─âcute ├«n ├«ntregime din plastic ob╚Ťinut din trestie de zah─âr.

lego piese sustenabile

┬ęMaria Tuxen Hedegaard/Lego

Produc─âtorul de juc─ârii danez a anun╚Ťat ├«nceperea produc╚Ťiei pentru o serie de elemente botanice Lego, cum ar fi frunze, tufi╚Öuri ╚Öi copaci, f─âcute din plastic ob╚Ťinut din plante, care vor fi incluse ├«n seturi Lego cu figurine ╚Öi c─âr─âmizi.

Lego ╚Öi-a luat angajamentul s─â foloseasc─â mai multe materiale sustenabile ├«n produsele lor de baz─â ╚Öi ambalaje p├ón─â ├«n 2030. Produc─âtorul dore╚Öte s─â g─âseasc─â surse sustenabile pentru materiile prime folosite ├«n juc─âriile lor, ├«nlocuind treptat plasticul ob╚Ťinut din petrol cu cel f─âcut din materiale biologice.

Începând cu anul 1963, cărămizile Lego au fost construite dintr-un plastic tare bazat pe petrol numit acrilonitril-butadien-stiren (ABS). Noile piese Lego sunt făcute din polietilenă, un plastic moale, durabil și flexibil. Acesta va fi produs cu etanol extras din trestie de zahăr. Acest bio-plastic poate fi reciclat de multe ori, însă nu este 100% biodegradabil. Doar 1-2% din piesele produse de Lego vor fi făcute din acest material.

Tim Brooks, vice-pre╚Öedinte al responsabilit─â╚Ťii fa╚Ť─â de mediu la Lego Group, e explicat c─â ╚Ťinta companiei este de a produce toate c─âr─âmizile Lego din materiale sustenabile.

ÔÇ×La Lego vrem s─â avem un impact pozitiv asupra lumii ├«nconjur─âtoare ╚Öi muncim din greu s─â facem juc─ârii de calitate pentru copii folosind materiale sustenabile. Acesta este un mare prim pas pentru angajamentul nostru ambi╚Ťios de a construi toate c─âr─âmizile Lego folosind materiale sustenabile.ÔÇŁ

Green Report Shop Produse ECO pentru copii

Anul trecut, Lego a introdus ambalaje sustenabile din past─â de h├órtie pentru calendarul Lego Advent, pentru a reduce de╚Öeurile de plastic. P├ón─â ├«n 2030, Lego vor s─â ating─â ╚Ťinta de zero waste ├«n opera╚Ťiunile lor.

 

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii