Leonardo di Caprio va deschide anul viitor un resort eco revoluționar în Belize

in Business 9 June 2019 167 Views

Actorul și activistul de mediu Leonardo di Caprio vrea să deschidă anul viitor un resort eco revoluționar în insulele Belize.

În 2015 DiCaprio a decis să achiziționeze o insulă în Belize pentru a-și construi propriul eco-resort, care urmează să fie “o schimbare în mișcarea ecologică”. Insula în cauză, Blackadore Caye, a fost vândută pentru 1,75 dolari milioane de euro lui DiCaprio și partenerul său de afaceri, cu care a lucrat încă de atunci pentru a crea un eco paradis restaurator în America Centrală.

Insula Blackadore Caye este situată în Belize, o țară din America Centrală, cu un ecosistem divers de specii terestre și marine, recunoscută la nivel global ca parte a regiunii de coridoare biologice mesoamericane. Aproape 1,5 milioane de vizitatori vin la paradisul tropical din Belize an de an, pentru a rămâne în cabane de pe malul mării și hoteluri de lux, deopotrivă. Dar stațiunea ecologică a lui Leonardo DiCaprio ar putea marca o schimbare revoluționară a turismului în zonă, întrucât vizitatorii vin pentru o “experiență restaurativă” în ceea ce privește șederea lor durabilă.

Eco-resortul trebuia să se deschidă în 2018, dar deschiderea a fost amânată până la sfârșitul anului 2019, deoarece era încă incompletă. În acest an, se presupune că noua dată pentru inaugurare va fi în 2020, deoarece proiectul a fost suspendat până când studiile și permisele de mediu au fost emise de guvernul din Belize.

“Odată cu declanșarea schimbărilor climatice, există mari provocări, așa că dorim ca structura nu numai să sporească și să îmbunătățească mediul, ci și să fie un model pentru viitor”, spune DiCaprio într-un interviu pentru New York Times. .

Insula Blackadore Caye a avut de suferit din cauza pescuitului excesiv, din cauza erodării zonei de coastă și a defrișării copacilor de mangrove timp de ani de zile. Statiunea lui DiCaprio speră să fie răspunsul ecologic la problemele de mediu ale insulei, cu o suprafață de 104 de acri, prin construirea de case de locuit “off-the-grid” și o stație de cercetare axată pe schimbarile climatice.

Eco-resortul DiCaprio va fi format dintr-un un hotel, 36 de bungalouri și 36 de vile cu proprietăți, și va dispune de detalii cum ar fi “iluminatul circadian” și panourile solare, astfel încât fiecare locuință să fie eficientă din punct de vedere energetic. Exteriorul complexului și experiențele pe care turiștii le vor avea la interior vor fi combinate cu clădiri înconjurate de palmieri, peisaje luxuriante și piscine infinite.

“Accentul principal este de a face ceva care va schimba lumea. Nu aș fi putut merge în Belize și nu aș fi construit pe o insulă și nu aș fi făcut așa ceva, dacă nu ar fi fost ideea că ar putea fi un obstacol în mișcarea ecologică”, a mai spus DiCaprio pentru New York Times.

Comentarii

comentarii