Leroy Merlin renunță la lemnul ilegal de la Schweighofer

in Business 3 March 201768 Views

După o săptămână în care peste 500 de membri ai comunității de-clic au scris magazinelor de bricolaj, Leroy Merlin anunță cu nu va mai comercializa lemn de la Schweighofer.lemn ilegal

Începând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naționale și internaționale, care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadaă de maximum trei luni, astfel încât românii să regăsească în scurt timp sortimentația bogată și diversificată cu care s-au obișnuit în magazinele Leroy Merlin”, au anunțat reprezentanții companiei.

Leroy Merlin este al doilea lanț de magazine din România care renunță la lemnul provenit din tăieri ilegale. Primul care a luat această decizie a fost Hornbach, care și-a încetat colaborarea cu Schweighofer începând din ianuarie 2017.

Hornbach şi-a asumat voluntar, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship Council® (FSC®).

Lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil.

Hornbach România renunță la lemnul pus pe piață de Schweighofer

Pierderea certificării FSC a tras un semnal de alarmă pentru toți clienții companiei Schweighofer. În continuare așteptăm să acționeze responsabil și Arabesque, Brico Depot și Dedeman, care se pare că nu au înțeles cât de importantă este pădurea pentru noi” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.

Campania de boicot a produselor Schweighofer continuă. Deja, peste 24.000 de membri ai comunității de-clic au cerut magazinelor Arabesque, Brico Depot, Dedeman și Leroy Merlin să renunțe la lemnul de la Schweighofer.

 

Comentarii

comentarii