Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Let’s do it, Romania: acțiune de ecologizare în zona Ștefan cel Mare

Cea mai mare mișcare socială din Români, Let’s do it, Romania!, organizează o acțiune de ecologizare vineri, 29 martie, în zona Ștefan cel Mare, din București.

„A venit primăvara, dar odată cu ea se văd parcă și mai tare gunoaiele din jurul nostru! De aceea ne-am gândit să lansăm o invitație: veniți alături de noi la o acțiune de ecologizare urbană în Sectorul 2”, este mesajul celor de la Let’s do it.

Vineri, alături de voluntari, aceștia vor să dea un exemplu în cartierul în care au sediul și să îi inspire și pe alții să facă schimbări. Astfel, pe 29 martie, de la ora 10, participanții vor contribui la strângerea deșeurilor de pe străzile Paul Greceanu (26A) – Str. Polonă – Șos. Ștefan cel Mare – Str. Tunari – Str. Paul Greceanu (26A). Let’s Do It, Romania! asigură mănușile și sacii.

Întâlnirea are loc la sediul organizației Viitorul în Zori, sub umbrela căreia se află Let’s do it, Romania, pe strada Paul Greceanu, la numărul 26A. Deșeurile colectate vor fi aduse tot aici, pentru a putea fi preluate de o companie de salubritate.

Let’s Do It, Romania! este cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari implicaţi în 7 ani de activitate. În perioada 2010-2017, voluntarii au reuşit să strângă peste 2.427.000 de saci de deşeuri, reprezentând 25.000 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 9.900.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 700.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.500 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România.

În 2015, au fost lansate aplicaţia şi platforma Let’s Do It, Romania!, prin care utilizatorii pot raporta zone cu deşeuri din oraş sau din natură, prin intermediul aplicaţiei disponibile gratuit pe App Store şi pe Google Play.

Raportările sunt transformate în sesizări oficiale către autorităţi. Până acum, 8.200 de voluntari digitali au descărcat aplicația, iar peste 400 de zone cu deşeuri au fost curăţate.

spot_img

Ultimele știri