Liceul Brancoveanu din Bucuresti, dotat cu panouri solare

in Business 15 December 2010 138 Views

Incepand de astazi, cinci sali de clasa ale liceului bucurestean “Constantin Brancoveanu” vor fi alimentate cu energie verde, odata cu instalarea unor panouri solare pe acoperis. Liceul a fost desemnat castigator intr-un concurs de proiecte de mediu si sanatate desfasurat de Rompetrol.

Scoala a primit o finantare de 12.000 de euro, cu ajutorul careia a achizitionat zece panouri solare. Acestea vor produce o economie de 6 kWh pe zi, generand si o scadere a facturii la utilitati.

Liceul Brancoveanu are aproximativ 1.000 de elevi, care au fost implicati si in componenta educativa a proiectului. 30 dintre ei au format o echipa de eco-voluntari si au participat la un concurs de eseuri pe tema protectiei mediului, au organizat un targ de produse ecologice, expozitii foto si o parada de costume din materiale reciclate.

“Ne bucuram foarte mult ca am avut un proiect castigator. Am avut emotii cand am vazut ca sunt peste 500 de proiecte inscrise. Este un ajutor pentru noi, dar este si o lectie pentru elevi si pentru comunitate. Ei au fost incantati si au povestit tuturor despre energie curata, hrana bio, protectia mediului. Sper ca toate aceste activitati din cadrul proiectului sa ii motiveze sa participe si la alte proiecte”, a declarat pentru ”Green Report” profesoara Carmen Dragomir, coordonatoarea proiectului.

In cadrul programului de responsabilitate sociala “Impreuna pentru fiecare” au mai fost finantate in total 7 proiecte din domeniul protectiei mediului si 13 din domeniul sanatatii.

“Am avut de sase ori mai multe aplicatii anul acesta fata de anul trecut. Finantarile au mers catre panouri solare, statii de epurare, de canalizare si sisteme de incalzire ecologice. Am declarat castigatoare proiectele care au implicat cat mai multe persoane, iar la liceul Brancoveanu au participat nu numai elevii si profesorii, dar si familiile lor, inspectoratul si comunitatile”, a explicat Oana Nastase, director de comunicare al grupului Rompetrol. Ea a precizat ca finantarile vor continua si in 2011.

Carmen Albisteanu
 

Comentarii

comentarii