Licitație de ilustrații pentru plantarea parcului dendrologic al Școlii de la Bunești

in EcoLIFESTYLE 18 November 2020 31 Views

În perioada 10-22 noiembrie 2020, The Plot organizează o licitație online pentru Asociația Prietenii Școlii de la Bunești, cu ilustrațiile artistei Diana Letzner. Cu fondurile strânse vor fi cumpați arbori și arbuști pentru plantarea unui Habitat Silvantropic în campusul Școlii de la Bunești.

Foto: Laurențiu Gherfas

Asociația Prietenii Școlii de la Bunești organizează de 12 ani Școli de vară de arhitectură și artă vernaculară, meșteșuguri tradiționale și ateliere de antropologie culturală. Anul acesta, Școala de la Bunești a fost dotată de către fondatori cu un teren agricol care se află în interiorul unei păduri de foioase, care va deveni parc dendrologic, prin care pădurea va fi îmbogățită cu specii cu proprietăți fitoterapice și melifere.

Un parc dendrologic este o zonă în care sunt plantați arbori și arbuști de diferite specii, destinată studiului condițiilor de dezvoltare a acestora. Aceste parcuri sunt rezultatul atât al răspândirii naturale a speciilor de arbori, cât și cultivării de către om pe aceeași suprafață, a unor alte specii autohtone cât și a unora exotice.

Pentru acest scop, The Plot organizează o licitație cu ilustrațiile artistei Diana Letzner, pe pagina de Facebook.

Aceste fonduri vor fi folosite exclusiv pentru cheltuieli de pregătire a terenului, cumpărarea de puieți sau arbori tineri care urmează a fi plantați în această toamnă, și organizarea sesiunilor de plantare. Plantările se vor face prin voluntariat al simpatizanților Asociației Prietenii Școlii de la Bunești și a altor voluntari care se pot înscrie pe secretariat.bunesti@gmail.com

Lucrările expuse în acest album sunt printate după varianta originală și transformate în postere de dimensiuni 50x70cm și înrămate, fiecare având ca preț de pornire 250 lei.

Diana Letzner poate fi descrisă ca artist vizual, deși nu ține neapărat să fie încadrată într-o categorie. Ea spune despre sine că este creativă și dependentă de caterincă și autoironie. Desenele ei au două părți, un mesaj de multe ori funny, evident pentru majoritatea și o parte personală, care ascunde ceva despre Diana, despre o întâmplare din viața ei, despre emoții, o portiță spre mintea ei.


Școala de la Bunești. Foto: Marius Vasile

„Acțiunea de plantare a Școlii de la Bunești este o ocazie bună de a pune puțin la loc de unde am luat, fiind o firmă care de 12 ani lucrează cu hârtia și lemnul”, a spus Aida Skripa, manager și membru fondator al The Plot.

The Plot, societatea care activează pe piața de printare, plotare și machetare, a deschis recent The Craft, un makerspace dedicat studentilor Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aici a luat naștere ideea viziere.ro, un program prin intermediul căruia s-au distribuit gratuit peste 300.000 de vizere personalului medical și conex din întreaga țară. În septembrie 2020, într-o licitație similară, s-au strâns 3.700 ron pentru copiii cu afecțiuni oncologice susținuți de Asociația Magic.

Citește și: 

Recomandări FAO privind plantarea și recoltarea în timpul pandemiei COVID-19

Ecosia, un motor de căutare care donează 80% din profit pentru plantarea copacilor

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii