Lidl introduce taxa pe punga de la raionul de legume și fructe

in Poluare 29 December 2020 105 Views

La fel ca ceilal╚Ťi retaileri care descurajeaz─â folosirea pungilor prin aplicarea unei taxe, ├«ncep├ónd cu 2 ianuarie ╚Öi Lidl va percepe zece bani pentru pungile de la raionul de legume ╚Öi fructe. Alternativa ar fi s─âcule╚Ťul reutilizabil sau renun╚Ťarea ├«n ├«ntregime la ambalaj.

 

Pungile de la raionul legume ╚Öi fructe din magazinele Lidl vor costa, ├«ncep├ónd cu 2 ianuarie, 0.09 lei, se arat─â ├«ntr-un anun╚Ť al companiei.

ÔÇť├Ämpreun─â facem s─â fie ╚Öi mai pu╚Ťin plastic ├«n natur─âÔÇŁ, explic─â retailerul care preg─âte╚Öte acest moment de mai mult timp. Astfel, din ianuarie 2020, compania ofer─â clien╚Ťilor op╚Ťiunea de a cump─âra┬á s─âcule╚Ťi reutilizabili pentru c├ónt─ârirea ╚Öi transportul legumelor ╚Öi fructelor.

S─âcule╚Ťii se g─âsesc la raionul de fructe ╚Öi legume ╚Öi se comercializeaz─â ├«ntr-un pachet cu 2 buc─â╚Ťi, la pre╚Ťul de 4,99 lei. Lansarea acestora, ├«n februarie anul acesta, a fost ├«nso╚Ťit─â de o campanie prin care compania s-a angajat s─â doneze 0,10 lei c─âtre proiectul ÔÇťCu Apele CurateÔÇŁ pentru fiecare pung─â de unic─â folosin╚Ť─â biodegradabil─â pe care clien╚Ťii alegeau s─â nu o foloseasc─â. Aceasta dup─â ce au ├«nlocuit pungile sub╚Ťiri pentru legume ╚Öi fructe din palstic cu cele din material 100% compostabil (pungile verzi).

ÔÇťDemersul nostru a redus cantitatea de plastic pus─â ├«n circula╚Ťie cu 123.140 de kgÔÇŁ, anu╚Ťa compania ├«n ultimul s─âu raport de sustenabilitate.

Compania ac╚Ťioneaz─â ├«n linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz, ce ├«╚Öi propune s─â diminueze cantitatea de plastic folosit─â de companie cu cel pu╚Ťin 20%, p├ón─â ├«n 2025 ╚Öi s─â ├«nchid─â ciclurile de reciclare.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central ├«n Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe pia╚Ťa de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent ├«n 32 de ╚Ť─âri din ├«ntreaga lume ╚Öi ├«n prezent opereaz─â aproximativ 11.200 de magazine ╚Öi peste 200 de centre logistice ├«n 29 de ╚Ť─âri la nivel mondial. ├Än prezent, Lidl are aproximativ 310.000 de angaja╚Ťi, dintre care peste 8000 ├«n Rom├ónia, unde retailer-ul german are deschise peste 280 de magazine ╚Öi 5 centre logistice.

Citește și:

Joacă Trivia și elimină câte un obiect din plastic pe zi, din oceane
UE interzice exporturile de de┼čeuri din plastic c─âtre ┼ú─ârile s─ârace

Comentarii

comentarii