Lidl scoate de la vânzare articolele de unică folosință din plastic

După ce Lidl România a anunțat că, până în anul 2025, va reduce cu 20% cantitatea de plastic utilizată, compania prezintă primele măsuri concrete. Astfel, într-o primă fază, Lidl va renunța până la sfârșitul anului 2019, la vânzarea de articole de unică folosință din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adânci și întinse, dar și linguri și furculițe. Măsura va fi luată în toate cele peste 225 de magazine Lidl din România.

 

Strategia noastră privind plasticul urmărește o abordare clară, și anume: prevenire – reducere – reciclare. Prin renunțarea la aceste articole de unică folosință, prevenim punerea în circuit a unei cantități suplimentare de plastic și contribuim astfel la îmbunătățirea bilanțului nostru în ceea ce privește utilizarea acestui material“, a declarat Marco Giudici, VP Achiziții și Marketing în cadrul Lidl România.

O parte integrantă a activității Lidl este colectarea selectivă a deșeurilor din magazine, depozite, sediile centrale și regionale ale companiei și trimiterea lor către centrele de reciclare. Această măsură este detaliată în primul raport de sustenabilitate al Lidl România, publicat în luna mai a acestui an.

În anul calendaristic 2016, cantitatea totală de plastic și folie trimisă către centrele de reciclare a fost de 23.362,7 tone. Aproape 89% din cantitate a reprezentat hârtie și carton (20.715 tone), 5% a reprezentat plastic și folie (1.106,8 tone), 3% fier (758,2 tone), 3% lemn (750,5 tone), 0,13% baterii (31,288 tone) și 0,003% tuburi fluorescente (0,751 tone).

Toate ambalajele din plastic de pe piața UE vor deveni reciclabile până în 2030

Comisia Europeană a adoptat în luna ianuarie 2018 prima stategie la nivel european privind materialele plastice. Conform noilor planuri, toate ambalajele din plastic de pe piața UE vor deveni reciclabile până în 2030, consumul de articole din plastic de unică folosință va fi redus, iar utilizarea intenționată a microplasticului va fi limitată.

În fiecare an, europenii generează 25 de milioane de tone de deșeuri din plastic, însă mai puțin de 30 % sunt colectate pentru a fi reciclate. În întreaga lume, plasticul reprezintă 85 % din deșeurile de pe plaje. Efectele asupra sănătății ale microplasticului din aer, din apă și din alimente sunt încă necunoscute.

spot_img

Ultimele știri