VIDEO. „Life below water” – documentar despre plastic, narat de Morgan Freeman

in Biodiversitate, EcoLIFESTYLE, Poluare, Video News 14 August 2020 284 Views

Un mini-documentar finanțat de Google și narat de actorul Morgan Freeman transformă obiectele din plastic din ocean în personaje. „Life below water” atrage atenția, prin satiră, la problema plasticului, care va deveni din ce în ce mai gravă.

Până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât vor fi pești. Iar un studiu recent a arătat că plasticul din oceane va fi de trei ori mai mult în 2040 decât în prezent, dacă omenirea nu ia măsuri drastice.

De aceea, Google a făcut un parteneriat cu agenția de publicitate Goodby Silverstein & Partners (GS&P), din SUA, pentru a aborda cel de-al 14-lea obiectiv, din 17, ale Națiunilor Unite pentru o Dezvoltare Sustenabilă. Obiectivul se numește chiar „Life below water” (trad. „Viața sub apă”) și se referă la conservarea și utilizarea sustenabilă a oceanelor, mărilor și resurselor marine, pentru o dezvoltare sustenabilă.

Numele complet al scurtului documentar fiind „Life Below Water: The Arrival of a New Species”, actorul Morgan Freeman descrie această nouă specie:

„Creaturile din această specie fascinantă nu au creier, dinți și nici măcar sistem nervos, dar, în mod miraculos, pot călători sute de kilometri și pot trăi până la o mie de ani.”

Documentarul are 2:19 minute și a fost filmat în patru zile, în Belize, America Centrală, de către cineastul Chris Bryan, care a lucrat și la serialul „Blue Planet II”, produs de BBC. În plus, au fost adăugate scene și din alte oceane.

„Poluarea oceanului are impact asupra a ceea ce mâncăm, asupra aerului pe care îl respirăm, asupra pământului, a vieții sălbatice de pe tot globul și a sănătății noastre, în general. Nu mai vorbim de provocările sociale și economice care vor crește constant pe măsură ce problema se agravează. Fiecare parte a vieții noastre este afectată de sănătatea oceanelor noastre, astfel încât ignorarea problemei se va dovedi mai dăunătoare decât ne putem imagina ”, a spus Kate Baynham, de la (GS&P).

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii