Lipsa infrastructurii pentru combustibilii alternativi trimite Rom├ónia ├«n fa╚Ťa Cur╚Ťii de Justi╚Ťie a UE

in Legislatie, Slider homepage, Transport 25 January 2018 40 Views

┬áComisia European─â (CE) a decis joi s─â trimit─â┬áRom├ónia, al─âturi de Malta,┬á├«n fa╚Ťa Cur╚Ťii de Justi╚Ťie a UE pentru ne├«ndeplinirea obliga╚Ťiei de a notifica cadrele na╚Ťionale de politic─â ├«n temeiul┬áDirectivei 2014/94/UE┬áreferitoare la instalarea infrastructurii pentru combustibilii alternativi, se arat─â ├«ntr-un comunicat al CE.

Lipsa infrastructurii pentru combustibilii alternativi trimite Rom├ónia ├«n fa╚Ťa Cur╚Ťii de Justi╚Ťie a UE

Cadrele na╚Ťionale de politic─â constituie principalul instrument care asigur─â crearea coordonat─â a unei infrastructuri suficiente pentru combustibilii alternativi, inclusiv a punctelor de re├«nc─ârcare pentru vehiculele electrice ╚Öi a punctelor de realimentare pentru gaze naturale ╚Öi hidrogen. Instituirea unor astfel de cadre ajut─â totodat─â la evitarea fragment─ârii pie╚Ťei interne prin introducerea coordonat─â a combustibililor alternativiÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n comunicatul CE.

Statelor membre li s-a solicitat s─â notifice Comisiei cadrele na╚Ťionale de politic─â p├ón─â la 18 noiembrie 2016. P├ón─â ├«n prezent, Malta ╚Öi Rom├ónia nu au dat curs acestei solicit─âri, de╚Öi au primit din partea Comisiei o scrisoare de punere ├«n ├«nt├órziere ╚Öi un aviz motivat la 15 februarie, respectiv la┬á13 iulie 2017.

NEXT-E, re╚Ťeua de sta╚Ťii de ├«nc─ârcare pentru ma╚Öini electrice care va str─âbate Europa Central─â ╚Öi de Est

La 8 noiembrie 2017, Comisia a adoptat un┬áPachet privind mobilitatea curat─â, menit s─â consolideze pozi╚Ťia de lider mondial a UE ├«n sectorul vehiculelor nepoluante. Respectivul pachetul legislativ reprezint─â un pas decisiv ├«n ceea ce prive╚Öte punerea ├«n aplicare a angajamentelor asumate de UE ├«n cadrul Acordului de la Paris cu privire la reducerea obligatorie cu cel pu╚Ťin 40 % a emisiilor de CO2┬ápe plan intern p├ón─â ├«n 2030.

Printre altele, pachetul cuprinde o┬áevaluare am─ânun╚Ťit─â┬áa cadrelor na╚Ťionale de politic─â, dar ╚Öi un┬áplan de ac╚Ťiune ╚Öi solu╚Ťii de investi╚Ťiipentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi ├«n UE.

Obiectivul este de a ├«ncuraja crearea unor planuri na╚Ťionale mai ambi╚Ťioase, de a ├«mbun─ât─â╚Ťi gradul de informare a consumatorilor ╚Öi de a spori investi╚Ťiile ├«n acest domeniu. Statele membre au avut obliga╚Ťia de institui cadre na╚Ťionale de politic─â ├«n care s─â defineasc─â obiectivele ╚Öi ╚Ťintele la nivel na╚Ťional ╚Öi care s─â cuprind─â ac╚Ťiuni ╚Öi m─âsuri de sprijin pentru dezvoltarea pie╚Ťei ├«n ceea ce prive╚Öte combustibilii alternativi, inclusiv pentru instalarea infrastructurii necesare.

Comentarii

comentarii