Federa╚Ťia Bicicli╚Ötilor Europeni cere opt locuri pentru biciclete, ├«n orice tren nou din UE

in EcoLIFESTYLE, Transport 6 February 2020 386 Views

Federa╚Ťia Bicicli╚Ötilor Europeni (ECF) a ├«nceput o campanie prin care solicit─â institu╚Ťiilor europene s─â modifice regulamentul UE privind drepturile pasagerilor feroviari, astfel ├«nc├ót fiecare tren nou sau recondi╚Ťionat s─â aib─â spa╚Ťiu pentru transportul a opt biciclete.

ÔÇ×Opt biciclete pe tren. O cerin╚Ť─â simpl─â, pentru a conecta cele mai eficiente ╚Öi sustenabile op╚Ťiuni de mobilitate din Uniunea European─âÔÇŁ, scriu cei de la Federa╚Ťie.

Campania #TrainsForCyclists a fost organizat─â ├«n contextul ├«n care, ├«n aceast─â perioad─â, cele trei institu╚Ťii europene ÔÇô Comisia European─â, Parlamentul European ╚Öi Consiliul Uniunii Europene ÔÇô au ├«nceput discu╚Ťiile despre revizuirea regulamentului UE privind drepturile pasagerilor feroviari.

ÔÇ×Noi credem c─â pasagerii europeni ar trebui s─â aib─â dreptul de a c─âl─âtori cu bicicletele pe trenuri, inclusiv pe cele de mare vitez─â, pe distan╚Ť─â lung─â, transfrontaliere ╚Öi cele localeÔÇŁ, a mai transmis ECF.

Ace╚Ötia argumenteaz─â c─â m─âsura este important─â pentru c─â transportul este responsabil de un sfert din toate emisiile din Uniunea European─â ╚Öi este singurul sector care nu s-a putut ├«mbun─ât─â╚Ťi din 1990, de╚Öi 80% dintre europeni sunt gata s─â ├«nlocuiasc─â zborurile cu mersul cu trenul ╚Öi s─â mearg─â pe jos sau cu bicicleta pentru distan╚Ťe scurte.

ÔÇ×Cerem ca spa╚Ťiul pentru cel pu╚Ťin opt biciclete s─â fie garantat ├«n fiecare tren nou sau recondi╚Ťionat de to╚Ťi operatorii feroviari. Avem dovezi c─â aceasta este o strategie de c├ó╚Ötig at├ót pentru operatorii de trenuri, c├ót ╚Öi pentru pasageri, chiar dac─â sunt bicicli╚Öti sau nu. ╚Ü─âri precum Polonia ╚Öi Germania au implementat deja aceast─â m─âsur─â cu succesÔÇŁ, a mai transmis Federa╚Ťia.

O decizie este a╚Öteptat─â s─â fie pronun╚Ťat─â ├«n prima jum─âtate a anului (probabil p├ón─â la sf├ór╚Öitul lunii aprilie). Federa╚Ťia a creat o rubric─â pe site-ul campaniei cu informa╚Ťii despre pove╚Öti de succes, m─ârturii ╚Öi studii legate de beneficiul mobilit─â╚Ťii tren ÔÇô biciclet─â.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii