Londra introduce o nouă taxă de poluare. Peste ce altă taxă se suprapune

in Poluare 21 February 2017 146 Views

Autoritățile din Londra au introdus o taxă de 10 lire pentru mașinile vechi care poluează mai mult. Taxa urmează să fie plătită începând cu 23 octombrie și va permite accesul acestor mașini în centrul orașului, potrivit The Guardian. Aceasta se va aplica autovehiculelor care poluează mai mult decât prevede norma euro 4 și care au fost înregistrate înainte de 2006.

 

poluare

foto: ucsusa.org

Autoritățile sunt de părere că acestea sunt cele mai drastice măsuri împotriva poluării luate într-un oraș mare. În fiecare zi lucrătoare a săptămânii se estimează că până la 10.000 de mașini vor fi vizate de noua taxă împotriva poluării.

Este uluitor că trăim într-un oraș în care aerul este atât de toxic încât mulți dintre copiii noștri cresc cu boli de plămâni. Dacă nu vom face schimbări majore acum, nu avem cum să protejăm sănătatea familiilor viitoare”, a declarat Sadiq Khan, primarul Londrei.

Noua taxă introdusă, cunoscută sub numele de T-charge, va funcționa alături de altă taxă existentă, de 11,50 lire – taxa de congestie. Aceasta din urmă se aplică, la fel ca T-charge, de luni până vineri, între orele 07:00-18:00, șoferilor care doresc să intre cu autovehicolul în zona centrală a Londrei.

Așadar, dacă un rezident al Londrei dorește să conducă un vehicul cu o normă de poluare sub Euro 4 prin centrul orașului, între orele 7:00-18:00, de luni până vineri, va trebui să plătească, în fiecare zi, o taxă de 21,50 de lire (25 de euro).

Poluarea aerului este motivul pentru care în Londra se înregistrează aproape 40.000 de decese premature, potrivit autorităților. În aprilie, poluarea a fost denumită „o problemă de urgență în sănătatea publică” de către un comitet de parlamentari.

Comentarii

comentarii